Till nyår kan det vara trevligt och gott att ha lite plock till fördrinken, i vårt fall alltid bubbel. Ja, kanske även till bubblet vid tolvslaget.
De här fyra olika tilltuggen bjöd jag på när min lilla inredningsbutik fyllde 1 år i november.
Pesto- & parmesansnurror
1 rulle smördeg
grön pesto
riven parmesan
Rulla ut och kavla ut smördegen lite extra. Bred på pesto och strö över riven parmesan. Rulla ihop och skär i skivor. Placera på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 225 grader i ca. 10 minuter.
Ostsnacks
2 påsar riven Västerbottenost
2 äggvitor
2 msk mjöl
gröna oliver
Vispa samman ost, äggvita och mjöl med elvisp. Forma till rulla och lägg kallt. Blir degen för kladdig så blanda i lite mer mjöl. Precis innan de ska in i ugnen så formas små bollar av degen och en halv oliv trycks in i mitten. Grädda i 200 grader i ca. 10 minuter, men håll även här koll så inte snacksen bränns.
Tunnbrödsrullar med rökt lax och pepparrot
Tunnbröd
Mjukost med pepparrotssmak
rökt lax
Bred ost på tunnbröd och lägg ut laxskivor ovanpå. Rulla ihop och skär i bitar
Parmesankräm på rågbröd
150 g Philadephiaost
1/2 dl grädde
2 dl riven parmesanost
salt & peppar
grovt bröd el. kavring
Vispa osten och grädde fluffigt med elvisp. Blanda ner den rivna osten, salt och peppra lätt.
Spritsa ostkrämen på små brödbitar och toppa med en halv vindruva.
Hoppas att jag kunde vara till hjälp!
//Malin
Vilka goda tips du bjuder på, tack! Kram
SvaraRaderaMycket bra tips:) Perfekta små tilltugg.
SvaraRaderaGott nytt år snygging!
Kram
Mmmm...tack för tipsen Malin!
SvaraRaderaKanske skulle göra pestosnurrorna till välkomstdrinken...
Kram Mariette
Jättebra tips! Faktum är att jag saknar bra plock till fördrinken så det här var perfekt :) Mums!!
SvaraRaderaÖnskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Kraaaaaaam aka
Bra tips! :D God fortsättning!
SvaraRaderaplockmat är alltid välkommet...
SvaraRaderaDet ser riktigt gott ut. Kram fina du!
SvaraRaderaMan vill ju bara göra en "copy paste" på hela bordet!
SvaraRaderaGod fortsättning!
Plockmat får du gärna bjuda på när som helst, det kan vi äta oss mätta på. Smördeg är kanon att ha på lut i frysen till när andan faller på!
SvaraRaderaEn god fortsättning till dej från oss,
kramar
Vilket gott plock, det går alltid hem!!
SvaraRaderaÖnskar dig ett Gott Nytt År!!
Kram
I löööv alla sorters plockmat och gärna med lite bubbel till! Passar nästan när som.
SvaraRaderaHoppas ni får ett fint firande! Gott nytt år vännen! Vi ses 2014! Kram.