lördag 28 december 2013

PLOCK TILL NYÅRSDRINKEN



Till nyår kan det vara trevligt och gott att ha lite plock till fördrinken, i vårt fall alltid bubbel. Ja, kanske även till bubblet vid tolvslaget. 

De här fyra olika tilltuggen bjöd jag på när min lilla inredningsbutik fyllde 1 år i november. 

Pesto- & parmesansnurror
1 rulle smördeg
grön pesto
riven parmesan


Rulla ut och kavla ut smördegen lite extra. Bred på pesto och strö över riven parmesan. Rulla ihop och skär i skivor. Placera på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 225 grader i ca. 10 minuter. 




Ostsnacks
2 påsar riven Västerbottenost
2 äggvitor
2 msk mjöl
gröna oliver

Vispa samman ost, äggvita och mjöl med elvisp. Forma till rulla och lägg kallt. Blir degen för kladdig så blanda i lite mer mjöl. Precis innan de ska in i ugnen så formas små bollar av degen och en halv oliv trycks in i mitten. Grädda i 200 grader i ca. 10 minuter, men håll även här koll så inte snacksen bränns. 




Tunnbrödsrullar med rökt lax och pepparrot
Tunnbröd
Mjukost med pepparrotssmak
rökt lax

Bred ost på tunnbröd och lägg ut laxskivor ovanpå. Rulla ihop och skär i bitar



Parmesankräm på rågbröd
150 g Philadephiaost
1/2 dl grädde
2 dl riven parmesanost
salt & peppar
grovt bröd el. kavring

Vispa osten och grädde fluffigt med elvisp. Blanda ner den rivna osten, salt och peppra lätt.
Spritsa ostkrämen på små brödbitar och toppa med en halv vindruva.


Hoppas att jag kunde vara till hjälp!





//Malin









11 kommentarer:

  1. Vilka goda tips du bjuder på, tack! Kram

    SvaraRadera
  2. Mycket bra tips:) Perfekta små tilltugg.
    Gott nytt år snygging!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Mmmm...tack för tipsen Malin!
    Kanske skulle göra pestosnurrorna till välkomstdrinken...

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  4. Jättebra tips! Faktum är att jag saknar bra plock till fördrinken så det här var perfekt :) Mums!!

    Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

    Kraaaaaaam aka

    SvaraRadera
  5. Det ser riktigt gott ut. Kram fina du!

    SvaraRadera
  6. Man vill ju bara göra en "copy paste" på hela bordet!
    God fortsättning!

    SvaraRadera
  7. Plockmat får du gärna bjuda på när som helst, det kan vi äta oss mätta på. Smördeg är kanon att ha på lut i frysen till när andan faller på!
    En god fortsättning till dej från oss,
    kramar

    SvaraRadera
  8. Vilket gott plock, det går alltid hem!!
    Önskar dig ett Gott Nytt År!!
    Kram

    SvaraRadera
  9. I löööv alla sorters plockmat och gärna med lite bubbel till! Passar nästan när som.
    Hoppas ni får ett fint firande! Gott nytt år vännen! Vi ses 2014! Kram.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.