måndag 30 december 2013

ROCKY ROAD-KLADDKAKA


Är det en kaka, tårta, dessert eller är det möjligtvis godis? Skulle säga att det är allt det och kanske lite till. Framför allt är den här skapelsen bra för själen. Ingen idé att försöka sig på att räkna kalorier, för kalorieräknaren skulle krascha av överbelastning... 

Rocky Road-kladdkaka
100 g smör
3 ägg
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 dl strösocker
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Smält smöret. Sikta samman de torra ingredienser i en skål och blanda ner äggen. Rör i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Smöra och bröa en springform eller annan rund form. Häll i smeten och grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter. Kakan bör vara lite mer bakad än en vanlig kladdkaka, men inte för torr. 





Chokladkolakräm
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 msk sirap
2 msk kakao
25 g smör

Låt socker, grädde, sirap och kakao småputtra i kastrull i ca. 30 minuter. Här får ni känna er för. Kolan ska inte vara för lös men eller heller för tjock. Ta sedan kastrullen från plattan och tillsätt smöret i kuber. Rör tills ni fått en glansig kolakräm.

Bred ut kolakrämen på kladdkakan och toppa med delade dumlekolor, salta jordnötter och minimarshmallows. Ringla till sist lite kolasås över hela kakan. 

Lite vispad grädde på detta och ni är i Chocolate heaven! 









//Malin


7 kommentarer:

  1. Oh my, vilken ljuvlig skapelse. Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, så mycket gott! :) Mums!
    Ha en underbar Nyårsafton och Gott Nytt År!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Fasen vad gott! Vem orkar räkna kalorier, liksom? Gott nytt år Malin, hoppas verkligen att vi ses i vår, jag är hur som helst superpepp! Har aldrig varit i dina trakter, faktiskt. Kram!

    SvaraRadera
  4. Spelar ingen roll vad det ska kallas. Ser ljuvligt gott och kletigt ut!
    Har nog gjort något liknande men din ser ju liiiite vassare ut!

    SvaraRadera
  5. All in kan man väl säga utan att överdriva :-) Tack för allt gott du bjudit på och inspirerat till under året. Jag har gjort din grönkålspaj fast det blev med svartkål och cheddar. Bara en sån sak :-)

    Önskar dig ett riktigt fint slut och gott nytt år!

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Jag var på 50årsfest för några helger sedan och då fick vi sån här till dessert, jag åt så mycket att jag nästan fick skämmas!

    Önskar dig en underbar nyårskväll och ett fantastiskt 2014! Kram Jenny

    SvaraRadera
  7. Vad det än är så ser det oerhört smaskigt ut, jisses...
    Ett riktigt gott nytt år till dej, bästa Malin
    ha en fin kväll
    kramar

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.