tisdag 3 december 2013

KYCKLINGGRATÄNG MED RÖD PESTO OCH PARMESANOST


I kväll blev middagen bestämd inne på Ica. Det doftade så gott av grillad kyckling i butiken så det fick bli basen, sedan sålde de "billig" parmesan så det fick också följa med hem. Tredje ingrediensen tycker jag bara om, så då var det bestämt. 

Den här rätten är tokenkel att göra och passar bra när tiden är knapp. Alltså passar den var och varannan dag hemma i vårt hushåll. Men den är också lyxig nog att passa in på både en fredags- och lördagskväll. En fullständigt lysande maträtt med andra ord.

Kycklinggratäng med röd pesto och parmesanost
1 grillad kyckling
5 msk röd pesto
3 dl cream fraiche
1 röd paprika
4 dl riven parmesanost
salt & svartpeppar

Bena ur kycklingen, skär den i mindre bitar och lägg i ugnsform. Skär paprikan i bitar och lägg i formen.
Blanda cream fraiche med röd pesto och 2 dl av den rivna osten. Salta och peppra. 
Bred krämen över kycklingen och toppa med resten av den rivna osten.
Ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter eller tills osten fått bra med färg.





Nu behöver jag er hjälp med en sak. När min butik fyllde 1 år fick jag svart tryffel av vänner. Nu är det så att jag aldrig använt tryffel i matlagning och har således ingen aning vad jag ska göra med denna lilla skatt. Så, vad ska jag använda den till? Ge mig alla era tips och receptförslag, tack!




//Malin


11 kommentarer:

  1. Oj, vilken lyx! Svart tryffel. Jag skulle nog inte hitta på så mycket med den annat än hyvla den tunt över en riktigt god risotto.

    Idag har jag länkat till dig från min blogg. Hoppas att det ger ännu fler besök i din fina butik! Kram!

    SvaraRadera
  2. Ujujuj, tryffel! Jag har aldrig använt det själv men ätit det både i en risotto och på pommes... Båda väldigt goda och båda på Jamie Olivers restaurang i London. Eller ja, den av hans restauranger. Detär de enda tipsen jag har i alla fall! Ska bli spännande att se vad du hittar på.

    SvaraRadera
  3. Det där lät gott! Tryffel är svårt tycker jag! Men jag håller med ovanstående, risotto! Pommes lät ju vansinnigt lyxigt med tryffel, det skulle jag prova!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. En gratäng helt i min smak! Älskar dessa enkla middagar.
    Jag har aldrig använt tryffel i matlagningen, bara tryffelolja, men i risotto och i mos/puré vet jag att jag har sett det. Blir spännande att se vad du hittar på.

    SvaraRadera
  5. Vilken god gratäng! Mums! Säger som Remsan, är helt i min smak!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  6. Mums, ytterligare ett gott recept du bjuder på när man har total idétorka. Hoppas det är full rulle i butiken, det ser så mysigt ut på dina bilder på insta. Jaa, nu går man bara & längtar efter våra små, men ändå känns det så overkligt att man skall ha 2. Otrolig lycka blandas med nervositet. Hoppas dom tittar ut efter årsskiftet dock :) Kram

    SvaraRadera
  7. Mums vilket recept:)
    Tryffel har jag inte använt själv så jag har inga tips tyvärr

    SvaraRadera
  8. Riv den över en god pasta, i en mustig rödvinsås, uppepå risotton, lägg den i en go ost (brie de meaux) och låt ligga och dra någon vecka...i den gräddstuvade kålen till fläsklägget...

    SvaraRadera
  9. Gratängen låter hur lysande som helst, som en hel julagran!
    Tryffel är det bara Håkan som gillar här, och han älskar det. I Prag blev det en pastarätt med tryffel i och som de sedan kom in vid bordet och hyvlade över extra om man så önskade. SÅ pasta eller risotto blir vårt förslag också, precis som övriga har skrivit. Men vi (läs Håkan) ser fram mot vad du väljer att göra av din!

    Ha en riktigt fin helg, Malin
    Kramar

    SvaraRadera
  10. Wow så häftigt med tryffel! Jag har en tryffelolja som jag använder flitigt, fast i små mängder. Ska bli spännande att höra vad du gör med den. Men att lägga den i en ost som Lisa skriver låter ju som mat för gudarna....

    Gratäng är grejt!

    SvaraRadera
  11. Mums:) Kyckling blir det här i morgon! Tyvärr är jag värdelös på tryffel och har aldrig haft någon i min ägo mer än i form av olja. Men det ska bli spännande och se vad du hittar på:)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.