lördag 16 november 2013

PASTAGRATÄNG MED KÖTTFÄRS OCH BACON


Jag har en liten förkärlek till gratänger och andra allt-i-ett-recept. Tycker att de för det mesta är väldigt goda och dessutom smidiga att tillaga. 

Det här receptet fick jag av svärmor, som i sin tur blivit bjuden på den hos en väninna. Bara genom att läsa listan med ingredienser visste jag att den skulle vara riktigt god, och det var den! Inga krångliga ingredienser utan sådana man oftast har hemma. Absolut något att rekommendera er att testa med andra ord.

Pastagratäng med köttfärs och bacon
900 g köttfärs
1 purjolök
2 paket bacon
6 dl grädde
4 dl cream fraiche
2 grönsaksbuljongtärningar
7 msk chilisås
3 dl riven ost
12 dl pasta (spiralmakaroner)
Salt & peppar
Chili explosion
Vegeta

Koka pastan al dente, den får inte vara överkokt.
Stek baconet i bitar och tillsätt köttfärsen. Bryn tills klar och lägg sedan i pastagrytan. 
Fräs strimlad purjolök i smör och lägg sedan öven den med pastan. Salta och peppra efter smak. Jag tog även lite chiliexplosion och vegeta. Krydda efter egen smak helt enkelt. Blanda runt. Häll i ugnsfast form.
Koka upp grädde, cream fraiche, smulade buljongtärningar och chilisås. Slå såsen över pastan i formen och toppa med riven ost. 
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 25-30 minuter. Osten ska ha fått fin färg.




Ha en skön lördag kära vänner!
Har ni vägarna förbi Glommen så kan ni besöka mig i butiken fram till klockan 16.00.
Ps, Jag bjuder på fika!


// Malin





5 kommentarer:

  1. Ja allt-i-ett-mat är tacksamt! Och ofta väldigt väldigt gott! En fräsch sallad till så är man hemma.
    Hoppas er helg är fin. Kram.

    SvaraRadera
  2. Allt i ett som sköter sig själv i ugn är alltid uppskattad matlagning i mitt kök:) Och bacon, allt blir godare med bacon!

    SvaraRadera
  3. Mmm...smaskig vardagsrätt! Gott! :)
    Ha en fin söndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. mums fina Malin det där ser gott ut : ) kram Sofia

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.