måndag 18 november 2013

NOUGATRUTOR I LÅNGPANNA



Långpannekakor är bra grejer tycker jag. Framför allt när jag ska baka till butiken. Det blir ju några stycken på en sats, då kan både jag och kunderna äta. Jag kan till och med ta flera stycken...

Till helgen blir det fest i min lilla butik ska ni veta. Annies Stuga fyller nämligen 1 år och detta ska firas rejält. På lördag bjuder jag som vanligt på fika mellan kl. 11-15, men klockan tre smäller det och glittertoppen åker på. Vi bjuder då på bubbel och tilltugg i butiken och håller öppet ända fram till klockan 20.00. Butiken blir nämligen lite mysigare på kvällen när det är mörkt, och mys vill vi ha!

Ni är hjärtligt välkomna att komma och fira med oss. Jag har en facebooksida för butiken, där lägger jag ut nyheter och annat kul som händer hos oss i Annies Stuga. Här hittar ni Annies Stuga på Facebook. 





Butiken är nu pyntad både på insidan och utsidan.  


Och nu tillbaka till receptet på det goda kakan som både jag och mina kunder smaskade på i helgen som var.

Nougatrutor
300 g smör 
9 dl havregryn
100 g mandelspån
1 1/2 tsk bakpulver
3 dl socker
1 ägg

Topping:
250 g mjuk nougat

Chokladspån eller strössel

Smält smör i en kastrull och blanda ner havregryn. Låt blandningen stå några minuter. Blanda under tiden socker, mandelspån och bakpulver. Detta blandas sedan ner i havreblandningen. Vispa upp ett ägg och blanda även ner det. Rör tills allt blandats väl. 
Tryck ut i bakplåtsklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 10 minuter. 
När kakan är klar får den vila några minuter innan nougaten hyvlas över den varma kakan. Nougaten smälter då och täcker kakan så fint, så fint. 
Strö över chokladspån, strössel eller ringla över smält mörk choklad. Gott vilket som. Skär kakan i rutor av valfri storlek och njuuut!    







//Malin





13 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Tänk att det redan gått ett år, hurra :) Hade gärna varit där. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, galet vad tiden går! Kanske att du någon gång tittar förbi. Man vet aldrig... ;-)

      Kram fina du!

      Radera
  2. Oj, vad gott det låter! Håller kakan ihop med bara ett ägg och utan socker?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gör den. Man får låta den ligga en stund och svalna innan man börjar lyfta i den, men annars funkar det bra. Utan mjöl tror jag du menar, och ja det fungerar det också.

      Kram

      Radera
    2. Haha, ja, utan mjöl menar jag. Konstigt att jag tänkte mjöl och skrev socker. Här är det svårt att få tag på nougat, så den här kakan får nog vänta till nästa gång jag kommer till Sverige.

      Radera
  3. Grattis, grattis! Mysigt att fira så! :) Hade gärna velat komma till din butik om jag bott närmare... :)
    Kakan låter så gott! Och visst, det är jättesmidigt att baka i långpannan!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Oh gud vad sjukt gott det ser ut. Tack för sommarbilderna du bjuder på - ser faktiskt ut som sommar för oss som bor i snöiga landskap!

    SvaraRadera
  5. Är det redan 1 år sedan du öppnade!!! Jag minns det som igår när du jobbade dygnet runt med renoveringarna. Grattis! Hoppas det varit ett roligt år och att du fortsätter många år till.

    SvaraRadera
  6. Grattis på ettårsdagen! Det är stort! Jag väntar e-handeln så du får en butik närmre mig ;)

    SvaraRadera
  7. Mums så goda de såg ut! Här blev det mjuk pepparkaka ikväll!

    Stort grattis till ettårsdagen! Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Hurra hurra för Annies stuga! Tänk att det gått ett år - grymt jobbat!
    Och vilka underbara kakor, nouuuugaaaaat....

    SvaraRadera
  9. Helt otroligt, tänk att det redan har gått ett år, grattis till dej och din stuga! Låter som att det kommer att bli ett kanoners firande.

    Kramar

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.