tisdag 15 oktober 2013

KYCKLING & BACON - MIDDAG PÅ 30 MINUTER



Fem ingredienser som tillsammans bildar en riktigt god och smakrik maträtt, nästan passande en enklare bjudning. Att det sedan tar mindre än 30 minuter att tillaga den är bara ett plus. Rätten lagade mamma ofta när jag bodde hemma, då serverades det oftast ris till. Jag föredrar däremot att bjuda på färsk pasta till rätten.




Kyckling & Bacon
1 grillad kyckling
1 paket bacon
3 dl grädde (valfri fetthalt)
1-2 msk körvel
salt & vitpeppar

Bena ur och skär kycklingen i bitar, lägg i ugnsform. Skiva baconet och stek baconet "lagom" knaprigt. Fördela baconet över kycklingen och strö över rikligt med körvel. Salta och peppra lätt. Häll över grädde och ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. 




Körvelns lakritssmak tillsammans med bacon, grillad kyckling och grädde är en riktigt smaksensation enligt mig. Körvel använder jag aldrig till något annat än den här rätten. Tar gärna emot tips på andra recept med torkad körvel. Har ni kanske några till mig?




I morgon ska Ludvig och jag hälsa på i skolan. Hans första dag på mer än två veckor. Han har jobbat hårt med sina läxor hemma, allt för att inte hamna så mycket efter. 

Lite smågulligt med läsläxa när Ludvig inte kan läsa. Blir ju att han lär sig utantill var det står, i bästa fall lär han sig det utantill får jag väl säga. I bland blir det bara lite fel. Det är en mening med en tillhörande liten bild. En bild visar en koja och det står då följaktligen koja under bilden. Trääädkooojjjjaaaa, läser Ludvig högtidligt för mig. Sött! 


//Malin



7 kommentarer:

  1. Söt-Ludvig! Snart kan han läsa på riktigt!:)
    Körvel använde jag aldrig. Kan förstå att du vill ha tips. Inget att dela med mig av...
    Men snabb-rätten låter god!

    SvaraRadera
  2. Mums så gott! :)
    Perfekt med snabba och smidiga rätter!
    Ha en fin onsdag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. å detta lät som något jag måste pröva
    Grillad kyckling gillar mina små och det kan vara kul att pröva något nytt att det sen tar lagom lång tid är ett stort +

    SvaraRadera
  4. En sån liten vardagshjälte ni har hemma! Läsa är en svår nöt att knäcka, men när man väl kan det undrar man nästan hur det var innan.

    Körvel är ingen vanlig ingrediens här hemma. Din rätt tar jag rakt av. Något för Johan att laga till, när det inte får vara för komplicerade ingredienser. Perfekt mat!!! Kram!

    SvaraRadera
  5. Bra middagstips det där! Det där lakritsiga i körvel, dragon, anis och liknande är verkligen fina grejer till just gräddiga rätter.

    SvaraRadera
  6. Detta receptet tar vi direkt till vårt kök, bara goda ingredienser och så smidigt när det är så lätt att få till en sån god rätt! Speciellt pasta:)

    Vi kan bidra med två recept där du har körvel i, faktiskt två av våra favoritrecept är det som vi ofta återkommer till (och dom är inte många, det kan vi lova dej).

    Den ena är en baconlindad lax med makalöst god rompotatis till. Du kan ju klart servera vad du vill till, men potatisen är verkligen god:
    http://martenssonskok.blogspot.se/2010/02/fredag-pa-en-tisdag.html

    Den andra är en fläskfilégryta som du gör på ett kick:
    http://martenssonskok.blogspot.se/2011/03/flaskfile-fran-grona-ladan.html
    Hoppas du kan ha nytta av något av dom.

    Så skönt att det går på rätt håll för pågen din, och vilken kille som kan läsa:) Tänk, han gör redan som många av oss som läser recept gör, han ändrar lite så det bara blir bättre!

    Kramar

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.