Att baka bröd kan vara riktigt lätt, man behöver inte sätta en fördeg, bot eller surdeg. Det funkar utmärkt med jäst, mjöl och lite frön. Det här receptet hittade jag i boken "Rosendals Trädgårdscafé", en gammal favoritkokbok med mycket gottigt i.
Solrosfröfrallor ca. 20 st.
50 g jäst
7 dl fingervarmt vatten
3 dl solroskärnor
6 dl havregryn
2 tsk salt
ca. 11 dl vetemjöl
Till pensling
1 ägg
ca. 1 dl solroskärnor
flingsalt
Rör ut jästen i den fingervarma vattnet.
Tillsätt solrosfrön och havregryn. Rör om och låt stå i ca. 5 minuter.
Blanda i salt och vetemjöl lite i taget. Arbeta väl till en smidig deg.
Jäs under bakduk i ca. 45 minuter. Forma till bullar som läggs på plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa utan bakduk i ca. 15 minuter.
Pensla dem med uppvispat ägg, strö över lite flingsalt och solroskärnor.
//Malin
Mmm...vilka goda! Det vattnas i munnen! :)
SvaraRaderaha en fin dag!
Kram kram
//Lana
Hej vilken trevlig blogg! Hit kommer jag snart tillbaka! mvh Nina
SvaraRaderaDe ser så goda ut! Kram
SvaraRaderahembakad bröd knäcker ju allt och de ser riktigt smarriga ut.
SvaraRaderaDom får jag nog prova, har ju boken hemma men aldrig bakat dessa
SvaraRaderaKram Liselott ;)
Visst är det underbart gott med nybakt bröd men doften hemma när man bakar är ändå bäst :D
SvaraRaderaDet har du alldeles rätt i: nybakt bröd är bäst! Tyvärr är jag lite dålig på att baka bröd. Både dålig som "inte så bra på det" och dålig som "gör det sällan". Tur att jag har cirka 30 meter till affären och kan smyga dit i mjukisbrallor på lördagarna... Kram
SvaraRadera