söndag 25 augusti 2013

PROSTENS PIZZA - LISA LEMKES ANDRA VARDAGSRUM



När jag i somras besökte Mitt Köks mattält vid Skrea Strand i Falkenberg, berättade Lisa Lemke om hennes och sambon Marcus Nordgrens "lilla" projekt. Projektet bestod i en pizzeria i ett uthus till deras gamla Prästgård i Skrea samhälle lite utanför Falkenberg. I huset fanns nämligen en gammal stenugn, vilket passade utmärkt till pizzabakande. Och förra helgen öppnade alltså Prostens Pizza. 




Pizzerian är allt annat än en vanlig pizzeria. Med tanke på att detta är ett sidoprojekt har den inte öppet alla dagar, utan bara några helger i månaden. Nu ska det sägas att det tyvärr är fullbokat resten av hösten. När jag pratade med Lisa i går var hon chockad över hur väl restaurangen mottagits. Men jag är inte förvånad alls faktiskt. Lisa sa att det eventuellt skulle bli tal om hämtpizza också, så fler kan få chansen att testa de urgoda pizzorna. För goda var de, de bästa jag ätit faktiskt. 




Konceptet som gäller är bra mat med bra råvaror och finns det hjärterum som finns det stjärterum. Man delar bord och man delar på maten. Pizzaugnen rymmer bara två pizzor åt gången, så man får ut lite i taget. Perfekt tyckte vi eftersom vi beställde en hel del mat. 

Råvarorna är lokala och i toppklass. Det enda som inte var lokalt var vinet, inte så konstigt det kanske. 



Inredningen var riktigt cool den också. Borden var gjorda av gamla dörrar och stolarna var olika nästan allihop. Porslinet var loppisfynd, härligt omaka alltså. Charmigt, rustikt och helt rätt i tiden. 


När det gäller maten så kan jag bara utropa HALLELUJA! Vi åt både förrätt och pizza, eller pizzor ska jag kanske säga. Många som kom valde att först slå sig ner utanför pizzerian, och där ta en fördrink. Vi gick direkt in, då det bara varit jag som skulle valt fördrink. Stackars Lars fick köra...

Jag tog i stället ett glas bubbel inne i pizzerian, i väntan på maten. 


Till förrätt tog vi in Caprese med buffelmozzarella och en plocktallrik med charkuterier. Det var mycket mat på tallrikarna, perfekt för två vuxna och en 11-åring. Ella som ÄLSKAR mozzarella var supernöjd. Vad Ludvig åt under kvällen ska vi inte gå in på, men han var nöjd med sin Pepsi. 


En stor portion Caprese med buffelmozzarella, tomater och basilika. Riktigt gott!



En sådan här tallrik hade jag kunnat tänka mig en om dagen för resten av mitt liv. Goda ostar, lufttorkad skinka, oliver, liten caprese och annat gottigt. 

Efter detta dröjde det inte lång tid innan pizzorna började rulla in. Pizzorna hade riktigt coola namn dessutom. Vad sägs om "The evil that men do" eller "Run to the hills". För er som har mer koll på Iron Maiden än jag har så kanske det ringer en klocka. Precis, låttitlar från Iron Maidens plattor. 


Vi var tre som delade på tre pizzor. De två första som kom in var en med mozzarella, ruccola och lufttorkad skinka och en med rökt hjortkött, kantareller och Västerbottenost. Ja, och detta var ju så klart helt gudomligt gott! 

Pizzorna var uppskivade och redo att tryckas in i munnen. När dessa var uppätna kom sista pizzan in, och den var min och Lars favorit. Vad sägs om en pizza med havskräftor från Glommen, musslor, syrad fänkål, citron, ruccola och koriander. Mmmmm!!!



Det här var en smakupplevelse utöver det vanliga. Riktigt god mat och en härlig upplevelse och något jag hoppas kunna få uppleva igen någon gång framöver. Vill avsluta med att meddela att Lisa Lemke verkligen är en supermysig tjej! 





Ha en skön dag i solen kära vänner!

//Malin


 


5 kommentarer:

  1. Åhhhh! Jag skulle så gärna vilja gå dit, dock svårt när man jobbar helger och när det snart bär av till Göteborg igen. Kul att det var så bra som jag har förväntat mig, hoppas på att få ett bord framöver! Kram

    SvaraRadera
  2. Vilket ställe! Coolt att få träffa Lisa! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Vilket härligt ställe, jag förmodar att de även hade en helvegetarisk pizza om man nu någon gång inom några år skulle bege sig dit menar jag :) Härligt att träffa Lisa igen också förmodar jag, stor kram vännen!

    SvaraRadera
  4. UNDERBART ställe gahhh och du är fin som en dag i juli : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Låter alldeles underbart...
    synd att jag inte bor i Falkenberg... får bli att kolla öppentider och planera en liten miniweekend ..

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.