Nu var det länge sedan jag stod i köket. Har varit i väg både i Göteborg och Stockholm den senaste veckan. Men det har sannerligen inte gått någon nöd på mig, jag har fått utsökt mat på båda ställena.
I Göteborg var vi på konferens med jobbet. Hotell Gothia två dagar och maten där går inte av för hackor. Urgoda luncher, räkmacka delux och mellanmål som sänt från himmelen. Ingen diet så långt ögat nådde...
Efter Göteborg var det bara till att åka hem och packa om. Det bar nämligen av till Stockholm med två nätter på hotell och Formexmässan. Träningen under de dagarna bestod av promenader fram och tillbaka inne på Älvsjömässan, så jag var ju bara tvungen att äta ordentligt med mat så att jag skulle orka.
I kväll fick det alltså bli lite matlagande och detta i form av fiskbiffar. Gott och nyttigt, massor av Omega3. Serverade bara en sallad upptill och en kall limesås. Fräscht och ruggigt tasty!
Pankopanerade fiskbiffar med smak av Asien
400 g kummelfilé
300 g laxfilé
1 ägg
1 msk finriven färsk ingefära
1-2 röda chili
2 vitlöksklyftor
3 vårlökar
1 lime
2 tsk flingsalt
1/2 tsk cayennepeppar
svartpeppar
Hacka chili, vårlök och vitlök fint. Mixa fisken snabbt i en matberedare. Tillsätt ägg, chili- och lökhacket och finriven ingefära. Mixa lite till. Pressa i saften av en lime, salta och peppra.
Forma till biffar och vänd i panko-ströbröd eller vanligt ströbröd.
Stek biffarna i smör tills de känns klara.
En kall och frisk limesås passade perfekt till biffarna.
Kall limesås
3 dl tjock yoghurt (grekisk eller turkisk)
skalet av 1 lime
1 1/2 tsk limesaft
1 1/2 tsk flytande honung
flingsalt & svartpeppar
Blanda samman alla ingredienser och låt stå kallt fram till servering.
//Malin
Ooh, kul med Formex! Jag hoppade det i år, men nästa gång hoppas jag att jag ska hinna med en sväng!
SvaraRaderaSå gott det lät! Både fiskbiffarna och allt du ätit!
SvaraRaderaKram Jenny
Panko vad det jag skulle köpa ju!!
SvaraRaderaÅh, vilka goda biffar! De är perfekta! :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Ser ut som en fräsch middag det där. Med annan firre i biffarna så är jag på! :)
SvaraRaderaFräscht är just vad det är, härligt med sån "ren" mat när man frossat i godsaker flera dagar. Förstår verkligen att du fick fylla på dina matförråd, du måste ju ha gått hur mycket som helst på mässan:)
SvaraRaderaKramar
Gott:)
SvaraRaderaRiktigt smarrigt verkar detta och vilken vecka du haft:)
SvaraRaderaHar inte provat att panera med panko ännu. Nästan lite skandal. Det ser jättegott och fräscht ut!
SvaraRaderaKram och trevlig helg!
Jag lärde Johan att panera fisk häromdagen i hans köksutbildning hemma hos mig. Vi använde pank - så frasigt och gott! Kram!!!
SvaraRadera