I början av sommaren fick jag en värdekupong från Kronfågel för att testa en av deras nyheter. Jag kunde välja mellan Beer Can Chicken, Bbq Smoke Grillmix och Bbq Chipotle Chicken. Jag valde den sistnämnda. Jag hade ärligt talat glömt bort kupongen, men hade det varit tidigare i sommar så hade jag nog valt Beer Can Chicken.
Då vädret inte riktigt tillät grillning i dag, fick det bli tillagning i ugnen. Filéerna var marinerade och i förpackningen låg också en glaze, som skulle penslas på under tillagningen. Det fungerade riktigt bra med ugnen. Jag började med vanlig ugnsvärme, men satte ugnen på grill i slutet för att bränna på dem lite. Kycklingen var jättegod, smakrik och blev riktigt mör.
Till kycklingen gjorde jag chilipotatisen och en kall sås. Missade att fotografera såsen, men det var vit och väldigt god.
Chilipotatis
potatisar
olivolja
flingsalt
Santa Maria Chili explosion
Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Olja ett bakplåtspapper och lägg på potatisskivorna. Ringla olivolja på potatisen, strö över flingsalt och mal över Chili explosion. Baka i ugnen i ca. 25 minuter i 225 grader.
Jag hade ugnen på varmluft och tillagade kycklingen och potatisen samtidigt.
Vitlök- & chilisås
2 dl cream fraiche
1 dl grekisk yoghurt
2 msk sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
2 tsk flytande honung
flingsalt & svartpeppar
Blanda ihop cream fraiche och grekisk yoghurt. Pressa ner vitlök och rör ner chilisås och honung. Smaka av med flingsalt och peppar.
Jag serverade en fräsch sallad upptill, i den hade jag italiensk salladsmix, gul- och röd paprika, gurka och röda plommon. Allt blev en riktigt god tisdagsmiddag.
//Malin
Linda e saborosa refeição.
SvaraRaderaTenha um ótimo dia.
Bilden var jättefin och även snyggt upplagt! Den där Santa Maria Chili explosion är verkligen hur god som helst. Jag är lite tokig och har den i stort sett på allt ;) Kram vännen!
SvaraRaderaVi testade två av deras färdigmarinerade kycklingvarianter. Och jag måste verkligen ge deras färdigmarinerade produkter ett bra betyg. Jag som annars inte gillar det då jag tycker att allt brukar var salt och ha samma smak. Deras beer can chicken blev otroligt mör och smakrik och lika så deras mix av olika kycklingdelar.
SvaraRaderaNär det gäller Santa Marias chiliexplosion håller jag inte helt med Amy. Okej att det var god, men någon chiliexplosion var det definitivt inte. Och det bestod till största delen av salt och paprikapulver så det förklarar ju en del. Även om den som sagt ändå är god.
Din bild på maten är otroligt snygg! Färgerna är underbara.
Kram.
My kind of food, både pippin och potatisen. Har inte sett de här produkterna i affären ännu men ska spana. Klart de hakar på trenden med beer can :-)
SvaraRaderaSalladen till ser gudomligt fräsch och god ut!
Kram!
Underbart gott! En klar 10:a.
SvaraRaderaGillades av hela familjen som vill äta den igen. Till o med av min 11-åring som inte gärna äter ngt nytt.
Maria
MUMS!!!!
SvaraRaderaTack för den inspon! Sitter just och skriver handlingslista! såg supergott ut!
SvaraRaderaHa en fin helg! Kram Jenny
Låter hur smaskens som helst! :)
SvaraRaderaha en toppen fredag!
kramar!
//Lana
Det ser härligt ut med alla färger! Är ingen kycklingfantast, men det här ser riktigt riktigt gott ut! Kram.
SvaraRaderaSer hur gott ut som helst!
SvaraRaderaKram Lena från make a head food