tisdag 13 augusti 2013

BBQ CHIPOTLE CHICKEN, CHILIPOTATIS OCH EN KALL VITLÖKS- & CHILISÅS


I början av sommaren fick jag en värdekupong från Kronfågel för att testa en av deras nyheter. Jag kunde välja mellan Beer Can Chicken, Bbq Smoke Grillmix och Bbq Chipotle Chicken. Jag valde den sistnämnda. Jag hade ärligt talat glömt bort kupongen, men hade det varit tidigare i sommar så hade jag nog valt Beer Can Chicken. 

Då vädret inte riktigt tillät grillning i dag, fick det bli tillagning i ugnen. Filéerna var marinerade och i förpackningen låg också en glaze, som skulle penslas på under tillagningen. Det fungerade riktigt bra med ugnen. Jag började med vanlig ugnsvärme, men satte ugnen på grill i slutet för att bränna på dem lite. Kycklingen var jättegod, smakrik och blev riktigt mör.

Till kycklingen gjorde jag chilipotatisen och en kall sås. Missade att fotografera såsen, men det var vit och väldigt god. 

Chilipotatis
potatisar
olivolja
flingsalt
Santa Maria Chili explosion

Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Olja ett bakplåtspapper och lägg på potatisskivorna. Ringla olivolja på potatisen, strö över flingsalt och mal över Chili explosion. Baka i ugnen i ca. 25 minuter i 225 grader. 

Jag hade ugnen på varmluft och tillagade kycklingen och potatisen samtidigt. 

Vitlök- & chilisås
2 dl cream fraiche
1 dl grekisk yoghurt
2 msk sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
2 tsk flytande honung
flingsalt & svartpeppar

Blanda ihop cream fraiche och grekisk yoghurt. Pressa ner vitlök och rör ner chilisås och honung. Smaka av med flingsalt och peppar.

Jag serverade en fräsch sallad upptill, i den hade jag italiensk salladsmix, gul- och röd paprika, gurka och röda plommon. Allt blev en riktigt god tisdagsmiddag.





//Malin





10 kommentarer:

  1. Linda e saborosa refeição.
    Tenha um ótimo dia.

    SvaraRadera
  2. Bilden var jättefin och även snyggt upplagt! Den där Santa Maria Chili explosion är verkligen hur god som helst. Jag är lite tokig och har den i stort sett på allt ;) Kram vännen!

    SvaraRadera
  3. Vi testade två av deras färdigmarinerade kycklingvarianter. Och jag måste verkligen ge deras färdigmarinerade produkter ett bra betyg. Jag som annars inte gillar det då jag tycker att allt brukar var salt och ha samma smak. Deras beer can chicken blev otroligt mör och smakrik och lika så deras mix av olika kycklingdelar.
    När det gäller Santa Marias chiliexplosion håller jag inte helt med Amy. Okej att det var god, men någon chiliexplosion var det definitivt inte. Och det bestod till största delen av salt och paprikapulver så det förklarar ju en del. Även om den som sagt ändå är god.
    Din bild på maten är otroligt snygg! Färgerna är underbara.
    Kram.

    SvaraRadera
  4. My kind of food, både pippin och potatisen. Har inte sett de här produkterna i affären ännu men ska spana. Klart de hakar på trenden med beer can :-)

    Salladen till ser gudomligt fräsch och god ut!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Underbart gott! En klar 10:a.
    Gillades av hela familjen som vill äta den igen. Till o med av min 11-åring som inte gärna äter ngt nytt.

    Maria

    SvaraRadera
  6. Tack för den inspon! Sitter just och skriver handlingslista! såg supergott ut!

    Ha en fin helg! Kram Jenny

    SvaraRadera
  7. Låter hur smaskens som helst! :)
    ha en toppen fredag!
    kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  8. Det ser härligt ut med alla färger! Är ingen kycklingfantast, men det här ser riktigt riktigt gott ut! Kram.

    SvaraRadera
  9. Ser hur gott ut som helst!

    Kram Lena från make a head food

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.