fredag 12 juli 2013

HÄRLIGA SOMMAR OCH UNDERBARA GLOMMEN


Jag bor på den bästa platsen i hela världen! Tro mig, så är det. Kan finnas dem av er som anser att ni själva gör det, men ni har fel. Sommaren i Glommen är bättre än höst och vinter i Glommen, men överlag så har vi det väldigt bra här. 

Dagar som i går gör dessutom att jag stärks i min uppfattning. Jag både startade och avslutade dagen nere i hamnen. 

En gång om året bjuder Lars föräldrar på frukost utanför deras båtbod i hamnen. Så i går var det alltså dags. Färska frallor, kokt ägg, juice och te. Sämre kan man alltså ha det, eller så här ska man ha det när man har det som sämst.


Efter det drog jag hem till butiken och stod där hela dagen. Eller delar av dagen låg jag i solsängen på altanen. När kunder svänger in på gården, drar jag på mig en klänning och går ut till butiken. Går alltså ingen nöd på mig.

På kvällen var det åter igen dags att bege sig ner till båthamnen. Då hade nämligen svägerskan dragit ihop ett härligt gäng glommafolk och det vankades festligheter. 
Det blev där kräftor i mängder, kokade av svärfar. Han kan det där med att koka kräftor. Lite ost, kex och aioli blev det upptill.Där satt vi sedan till sena kvällen. I bakgrunden hördes musiken från scenen på kräftfestivalen. En riktigt kanondag i går alltså!

I dag har butiken öppet ända fram till klockan 20.00. Därefter blir det familjemys på altanen med hämtmat och sällskapsspel. Kan med andra ord bli en riktigt bra dag i dag också!Ha en förträfflig dag i solen 
kära vänner!

//Malin


10 kommentarer:

 1. sickan dag ...och så enkelt att göra en frukost till något extra ..kanske man skulle "sno " den idén ...*ler

  Ha en fortsatt fin sommar .
  / Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jag tror dig, när vi var hos er så var det så fantastiskt vackert och idylliskt... heaven on earth så att säga vännen. Ha det finfint nu och njut av ledigheten. Vi andra jobbar på en vecka till och tar sedan fyra veckor, härligt. Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Det låter fantastiskt trevligt med kräftfestival. Johans ene son var där igår och verkade nöjd. Nästa år får vi boka in oss på nåt boende i närheten, så att vi kan festivala vi också.

  Nu är du väl brun som en pepparkaka då? Snyggt. Själv är jag lite fisbrun, men jag har inte hunnit sola så mycket än. Fisbrun är också en färg, hihi! Kram!

  SvaraRadera
 4. Dagar som den är sådana man håller lite närmare hjärtat och tar fram i vinter, bara att njuta och insupa det hela!
  Den middagen hade vi absolut inte haft något mot att suttit med och njutit av, nykokta havskräftor - vi tackar! Här kan vi inte ens få tag på havskräftor i fiskbilen (eller någon annan stans heller för den delen...)

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig idyll ni bor i, ser så mysigt ut!!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Nja, näst bäst måste det vara :-P Men det ser onekligen mysigt ut på alla härliga bilder du lägger upp!

  SvaraRadera
 7. Kan intyga att det är bästa platsen på jorden. Kram vännen.

  SvaraRadera
 8. Dagar att minnas i vinterrusket sen.
  Ser otroligt mysigt och gott ut!

  Sommarkramar från Lena på Make a head food

  SvaraRadera
 9. Så underbart att du känner så! Man ska ju gilla stället man bor på/i.

  Ibland kan jag få en overklighetskänsla av att jag bor i fina London och då får man nypa sig i armen tills man inser att man faktiskt har det så bra. ;-)

  Stor kram

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.