onsdag 10 juli 2013

BUSENKEL SANGRIA OCH GALET ENKELT SNACKS



Har hittat en dryck som jag kommer att sörpla i mig en del den här sommaren. Föreställer mig att jag ligger i min solsäng och Lars passar upp mig med sangria och chokladpraliner. Tycker inte det är mer än rätt faktiskt. Får kolla med Lars om han har några invändningar, men det tror jag inte. Det vågar han inte...

Receptet på sangrian hittade jag i Icas medlemstidning Buffé. Den enda "reklam" jag faktiskt uppskattar att få, den och Coops tidning Mersmak. 

Sangria
75 cl rött vin (gärna spanskt)
2 msk farinsocker
1 citron 
3 dl kyld fruktsoda
2 dl kylda bitar av nektarin
2 dl kylda delade jordgubbar
1 kruka mynta

Blanda vin och socker i en tillbringare. Rör tills sockret lösts upp. Ställ i kylen några timmar.
Tvätta och skär citronen i bitar med skalet på. Lägg dem i frysen minst 30 minuter.
Häll på fruktsodan i tillbringaren och lägg i de frysta citronbitarna, nektarinen och jordgubbarna.
Lägg några myntablad i glasen, häll på sangria och njut! 

PS, Glöm inte äta upp frukten... 

I går kväll serverade jag den enklaste av de enkla snacksen till sangrian. Men den är inte bara enkel utan även galet god.


Det enda du behöver är philadelphiaost, sweet chilisås och saltade nachoschips. Beskrivning behövs inte heller, bara att titta på bilden. Fick tips av Remsan att man även kan använda sig av creme fraiche. 

I dag börjar Kräftfestivalen i Glommen. Fem dagar fulla av kräftor, fest, musik, öltält, knallar och mycket mer. Axels tivoli håller också till där, tyvärr får jag väl säga. Det blir ett evigt tjat från barnen om att få åka. 

Förra året besökte 30000 personer festivalen. Vi hoppas ju klart att några av besökarna även hittar in till Annies Stuga. Jag är redo och peppad till tusen. Så har ni tänkt besöka Kräftfestivalen, glöm då inte att även hälsa på i butiken. Vi har extra öppet de kommande fem dagarna.

Öppettider i Annies Stuga
under Kräftfestivalen

Onsdag kl. 11-20
Torsdag kl. 11-18
Fredag kl. 11-20
Lördag kl. 10-20
Söndag kl. 10-17

Välkomna!

//Malin

10 kommentarer:

  1. Bjöd på Sangria i midsomras fast då latmansvarianten. Färdigblandad Sangria Don Simon i bag-in-box som jag serverade med citron, lime och jordgubbar. Och så massor av is förstås! Jag blir dock sugen på att experimentera fram en egen version av Sangria måste jag erkänna...

    Ett tips på roligt och lite annorlunda matställe med god thaimat: http://www.thaiboat.se/

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Den här sangrian låter otroligt gott! Mums! :)
    Hoppas det blir mycket folk i din butik under festivaldagarna!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Vilket toppen snacks och sangrian lät fräsch. Kram

    SvaraRadera
  4. Sangria är otroligt läskande. Om du inte provat med vitt friskt och fruktigt vin ännu så måste du göra det. Det blir också lika svalkande och gott!

    SvaraRadera
  5. Buffe gillar jag men mersmak får jag inte. Sangria dricks för dåligt.
    På fredag kör jag och oliver mot götet igen. Kanske kommer inom om det blir kinkigt på vägen. Hoppas du får mycket besök.

    SvaraRadera
  6. Men alltså, den där snackstallriken, vilket kanoner tips det är, vi lägger det genast i mappen!
    Hoppas du får riktigt många besökare i stugan, kräftfest kan väl ingen tacka nej till och en tur till stugan måste väl ingå då?

    Kramar

    SvaraRadera
  7. I hear you sister! Härligt kall sangria är galet gott tycker jag. Bästa fördrinken varma sommardagar.
    Kräftfestival låter som något jag borde besöka. Kräftor och andra festlighet måste vara en bra kombo.

    SvaraRadera
  8. Ser jättegott ut - har en öppnad påse tortillachips hemma så passar perfekt! :)

    Kr8ftfestival låter underbart, vad innebär det? Kram kram

    SvaraRadera
  9. Sangria lät gott nu till de varma sommardagar som väntar oss i helgen! Det låter som du har ganska späckat schema den närmaste tiden. Lycka till!
    Sommarkram

    SvaraRadera
  10. Sangria är så himla gott! Hoppas kräftfestivalen går bra! Kram C

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.