måndag 1 juli 2013

GRATINERADE VÄSTERBOTTENOSTBIFFAR

I går kväll kom vi hem från vår semestervecka i Tanumstrand. Veckan har varit jättebra, frånsett från vädret. Vi fick en riktigt fin dag och den tillbringade vi som tur var på Kosteröarna. Resterande dagar var halvmulna, vissa dagar utan regn och andra med regn. Ja ja, man kan inte göra något åt det så ingen idé att hänga läpp. 

I dag har jag haft öppet butiken hela dagen. Har faktiskt saknat den under tiden vi varit borta. Vi har köpt nya reklamflaggor till butiken, så nu ska ingen kunna missa att det ligger en butik i Glommen. Så det så!
I veckan som varit har vi lagat mat, men inte mycket som skulle kvalificera sig till bloggen. Vi har grillat kött från Thuressons, ugnsrostat potatis och ätit Lohmanders bearnaiseås. Även en och annan deciliter bbq-sås har slunkit ner också. Receptet hoppas jag hamnar på bloggen framöver. Den hade nämligen min kusins man Jonas med sig och jag ska absolut göra en rejäl sats av såsen inom en snar framtid.
I kväll blev det biffar i det Kårdahlska/Anderssonska hushållet. Till det pasta och vitlökssås. Det gick ner utan några som helst problem.

Gratinerade västerbottenostbiffar
500 g blandfärs
3 dl riven västerbottenost
1 ägg
1 gul lök
1 1/2 msk kalvfond
2 tsk fransk senap
1/2 msk salt
vitpeppar

Hacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Blanda samman alla ingredienser och forma till biffar. Spara 1 dl ost till gratineringen. 
Bryn biffarna i smör och olivolja, baka sedan klart dem i ugnen på 175 grader i ca. 15 minuter. Lägg på lite riven ost de sista fem minuterna och låt smälta och få fin färg. 
Ha en fin kväll!
//Malin

4 kommentarer:

 1. Snygga reklamflaggor och hoppas de lockar fler till din fina butik. Kram!

  SvaraRadera
 2. jättefina reklamflaggor jag hoppas få tillfälle att kunna komma t ill dig och butiken vid tillfälle i sommar. semester tiderna börjar på fre tjohooooo kram på dig finis / sofia

  SvaraRadera
 3. Jag tycker nog att du skulle ha haft en bild av dig själv också på flaggorna. Snygga Malin - du lockar ju!

  Semestermaten är inte alltid så mycket att blogga om. Et känns som om även bloggarna har lite semester här och var. Dina biffar ser smarriga ut och de får jag nog provlaga när jag kommer hem igen. Och snart ska vi ses, du och jag. Oj, vad vi ska prata då... Kram!

  SvaraRadera
 4. Vädret är inget att göra något åt - låter som att ni har haft det bra i ur och skur - välkommen tillbaka!

  Biffarna. Jäklars vad gott. Jag snor det rakt av. Färsbiffar är ju bland det bästa jag vet.

  Asbra med skyltarna där!!!

  Kram till dig!

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.