onsdag 26 juni 2013

UTFLYKT TILL KOSTERÖARNA

En önskan om utflykt under vår semestertrip till Tanumstrand var att vi skulle åka till Kosteröarna. Vi var också överens om att vi bara skulle åka dit om de lovade fint väder hela dagen. Sist vi var där var vädret bättre än bäst med strålande solsken och varmt varmt varmt. 

När vi för femtielfte gången tittade på väderleksrapporten för veckan, kom vi fram till att tisdagen verkade stå för det bästa vädret. Så Kosteröarna fick det alltså bli.

Den här veckan delar vi stugan med min kusin Marit och hennes lilla familj, så vi fick alltså fint sällskap på vår utflykt. Jag tänker inte skriva så mycket mer om ön faktiskt, inte mer än att det är ett paradis som jag rekommenderar alla att besöka. Det finns en sydö och en nordö och det är på Sydkoster som man kan hyra cyklar, eller som vi gjorde... elbil.


Framför allt männen i sällskapet var galet nöjda när de fann den här elbilen vid cykeluthyrningen. Vi var 7 stycken och alla fick plats, alltså perfekt! Jag kan ärligt säga att jag också tyckte det var riktigt bra med en elbil. Vi har under dagen kört på alla vägar på hela Sydkoster, något vi inte gjort om vi cyklat. 

Ätit har vi ju så klart också hunnit med. 


Vi började med förmiddagsfika/lunch på Kosters Trädgårdar. En riktigt mysig oas, med fik/restaurang och en mindre plantskola. 

Jag valde ciabatta med lufttorkad skinka och ost. Smakade på rågbrödet med getost och ajvar och ångrade då att jag inte valde det. Så klart, jag ångrar mig alltid! 

Senare på dagen åt vi på Sundets Skaldjurscafé. Där fick det bli pizza, inte alls något innehållande skaldjur alltså. Pizzan vara supergod och skaldjur äter vi ganska ofta hemma, så här ångrade jag faktiskt inte mitt val.

Resterande dagar på den här veckan lutar inte åt att ge något rekord i soltimmar faktiskt, så i morgon sover vi länge och tar dagen som den kommer.//Malin
12 kommentarer:

 1. Vilken härlig utflykt ni gjorde!! Den där elbilen var ju perfekt!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, vad underbart! Vilka fina bilder! Nu vill jag också åka dit! :)
  Ha en fin dag!
  Kramar!
  //Lana

  SvaraRadera
 3. Vad vackert det är! Rågbröden ser frestande ut! Kram

  SvaraRadera
 4. Vi var på koster tidigt på säsongen ett år när det var dött både på folk och öppna fik/restauranger. Vi planerar att åka dit på semestern OM det är fint väder. Hyra cyklar funderar vi på. Ska kolla om de har med barnsadel. Annars låter ju elbil kul!! :)
  Har du inte varit på Ven så åk dit. Lite samma mys-faktor med bilfritt och cykla runt. Osäker på om de har elbilar dock...;)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig utflykt! Jag vill också vara ledig och ta dagen som den kommer. Åh, vad jag längtar till semestern.

  SvaraRadera
 6. Åh så gott med semester och sådana resor och utflykter. Låter underbart!
  Att även ta dagen som den kommer låter underbart...

  Blommor som inte kräver direkt skötsel, som säljer bra...vilka krav du har...*haha*.. Olika blommor säljer olika bra beroende på vad det är för säsong. Sen kräver ju allt skötsel. Lättskött är ju suckulenter tex, garderobsblommor, fredskallor... Nu på sommaren är det härligt att sälja kryddor om man inte vill sälja blommande saker... Det finns att välja på men du får nog prova dig fram lite...

  Njut av semestern!

  Kram Mariette

  SvaraRadera
 7. Så vackert det är! Ha en fortsatt skön resa och semester.

  SvaraRadera
 8. Så härligt ni har det! Njut lite för mig med :) Kramar

  SvaraRadera
 9. Åh vad mysigt! Jag längtar sååå till semestern nu. Vecka 29 åker vi till Grebbestad :) Hoppas vädret är lika bra då som nu!

  SvaraRadera
 10. Vad härligt det låter, och vilka fina bilder! En riktig sommardag :)

  SvaraRadera
 11. Jag var på bokreleasen för Kosters Trädgårdar för någon månad sedan och träffade de som driver stället - helt otroliga människor! Vi ska åka dit i sommar, helt klart!

  SvaraRadera
 12. Åå nu blev jag hungrig! Dags att ta tag i kvällens middag!

  Kram jenny

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.