tisdag 4 juni 2013

TAGLIATELLE MED RÄKOR, TOMAT OCH VITLÖK


Eleverna har lagt av för terminen och jag kan inte säga annat än att jag förstår dem. Betygen är satta och alla vill ha sommarlov, med alla inkluderar jag oss lärare. Jag har fyra och en halv dag kvar att arbeta innan jag går på välförtjänt semester. Känns underbart att redan nu få en försmak av hur jag hoppas att resten av sommaren kommer att se ut. Sol, sol och mer sol. Lite varmare hoppas jag så klart att det blir, och kanske lite mindre blåst. Blåst är annars något jag är van vid där vi bor. Bor man vid havet så blåser det, punkt slut!

Receptet jag ger er i dag har jag hittat hos en kollega till mig, Tess. Tess som också håller sig med två bloggar, precis som jag gör. Hon bloggar främst om böcker, hon har en superfin bokblogg som heter Pocketlover. Sedan har hon en mat- och träningsblogg där hon skriver om sin viktminskningsresa med Viktväktarna. Den bloggen heter A lighter version of me. Där hittade jag det här receptet, som hon i sin tur hittade hos Slice of slim

Ett gott, fräscht och nyttigt recept som varken var svårt eller tog särskilt lång tid. Älskar sådana recept!

Tagliatelle med räkor, tomat och vitlök 4 port - 8 pp/port
200 g tagliatelle fullkorn
2 tsk olivolja
1 kg körsbärstomater (jag tog nog bara 500 g)
4-6 stora vitlöksklyftor
3-6 msk vatten
1 tsk strösocker
400 g räkor (jag använde frysta, skalade)
1/2 tsk Chilli Flakes
Färsk basilika
Svartpeppar

Gör så här:
Börja med att koka pastan under tiden du jobbar med såsen. Om du använder färsk pasta kan du vänta en stund med den.

Hetta upp en stor gryta och häll i oljan. Lägg i alla körsbärstomater tillsammans med basilika. Hacka vitlöken och tillsätt i grytan. Låt småkoka på medelvärme i ca 5-10 minuter tills tomaterna börjar bli mjuka.

När de börjat mjukna, ta en vass kniv och stick hål på dem så att safterna och köttet kommer ut. Tryck lätt med en sked för att mosa tomaterna. Tillsätt socker, vatten, svartpeppar och ev. chili flakes. Låt småkoka i ca 10 minuter tills såsen tjocknat något.

Tillsätt räkorna och låt dem bli genomvarma. Skölj pastan och häll ner i grytan med såsen. Servera med en kvist basilika och nyriven parmesanost/Grana padano. Jag serverade även lättkokt sparris till pastan. 




Ps. Annies Stuga har ändrade öppettider på Nationaldagen och dagen efter. Den 6/6 har butiken öppet mellan kl. 12.00 - 15.00 och dagen efter mellan kl. 12.00 - 18.00. Helgen är det samma tider som vanligt, alltså 
kl. 11.00 - 16.00. Välkomna!


//Malin


4 kommentarer:

  1. Låter fantastiskt gott! Både pastan och kommande semester. Insett att jag inte ska jobba jättemånga dagar till innan jag börjar min semester.

    SvaraRadera
  2. Så avis på din stundande semester så passa på att njuta för mig med. :)

    Och pasta med räkor är alltid gott! Testa att göra buljong på räkskalen också - galet gott och tar inte alls lång tid.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Vad gott det låter!! På min blogg kommer det numer lite viktväktarrecept!!
    Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.