lördag 23 mars 2013

LAXLASAGNE - FINA FISKEN!



Jag äter i skolmatsalen två dagar i veckan, och då brukar oftast en av gångerna vara en fiskrätt. Glad är jag för det, för fiskrätterna brukar vara det bästa som serveras. Känns extra bra dessutom eftersom jag inte är vidare frekvent med att laga fisk hemma. Gör det alldeles för sällan tyvärr. Bot och bättring på det. 

Den här laxlasagnen är den senaste i kategorien fiskrätter jag lagat. Ett recept som jag fick nys om av mina nära och kära. Tittar man på Go´kväll så har man förmodligen sett den tillagas där. Mumsilums säger jag om rätten, och smidigt som katten dessutom. Det är ju så jag vill ha, så perfekt för mig!




Laxlasagne
1 paket färska lasagneplattor, 250 g
400 g kallrökt lax
1 st liten purjolök
1 påse  färsk spenat 250 g
250 g kesella, 10%
2 st ägg
1 krm nymald vitpeppar
2–3 dl riven lagrad ost, t ex prästost


Sätt ugnen på 200 grader. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i olivolja. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med en stund. Blanda samman kesella, ägg, spenat och den frästa purjolöken. Inget salt behövs då laxen tillför sälta. Peppra. Fördela lite av spenatblandningen i botten på en ugnsform. Varva sedan lasagneplattor, laxskivor och spenatblandning. Avsluta med spenat och strö till sist över osten. Gratinera i nedre delen av ugnen 25–30 minuter.







//Malin


Psst... Har ni vägarna förbi Glommen idag, så har butiken öppet till kl. 15.00. Jag bjuder dessutom på saftig päronkaka med ingefära. Välkomna!


//Malin






5 kommentarer:

  1. Har gjort ett liknande recept flera gånger och det är urgott! Letade t.o.m. igår efter mitt recept men hittade det inte... vilken tur att du visste att jag behövde ett nytt ;-)

    SvaraRadera
  2. Lasagne är gott, mums! Kram från ett blåsigt Amsterdam!

    SvaraRadera
  3. Vilken snabb, enkel och god lasagne. Lax och spenat passar så bra ihop!!

    SvaraRadera
  4. Låter otroligt gott. Jag har gjort flera sorters lasagne nu ett tag, med kyckling, vegetarisk ( som jag vann ett pris med), och sist skinklasagne.
    Men lax o spenat har jag sparat.
    Måste nog bli en till veckan :)

    Lena från make a head food

    SvaraRadera
  5. Ni som ändå bor på rätt sida Sverige när det gäller att få tag på fina fiskar! Mycket av fisken vi köper här "färsk" kommer från västkusten. Laxagne låter som en god variant. Enkel dessutom.
    Jag hade mer än gärna kommit och shoppa hos dig idag om din fina butik legat närmre.
    Kramar.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.