söndag 24 mars 2013

VÅFFELDAGEN I MORGON


Blir väl till att få köpa hem lite ägg till i morgon, för vi har en högtid att fira. Våffeldagen är en liten trevlig högtid tycker jag allt. Inte mycket som slår en nybakad våffla med vispad grädde och hallonsylt. Barnen kommer i alla fall att bli överlyckliga, för det blir väl antagligen våfflor till kvällsmat. Jobbar ju fram till klockan halv fyra och innan jag är hemma är det nästan kvällsmatsdags. Men är det våffeldagen så är det!

Jag delar i dag med mig av det, enligt mig, bästa våffelreceptet. Ett recept som är nedärvt sedan generationer tillbaka. Kan inte bli annat än bra då, eller hur?


Våfflor ca 10 st
2 ägg
3 1/2 dl mjölk
100g smält smör
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
lite salt

Äggulor och mjölk vispas samman. Sikta sedan i mjölet och häll i det smälta smöret. Låt detta svälla under ca 20 minuter. Vispa äggvitorna styvt och vänd ner dessa i smeten tillsammans med bakpulver och salt. Sedan är det bara att grädda på!
//Malin


8 kommentarer:

 1. Tack för receptet! Önskar dig och familjen en fin dag, kram!

  SvaraRadera
 2. Javisst är våfflor så gott! Och dina goda har vi ju fått smaka på IRL :) Söndagskramar vännen!

  SvaraRadera
 3. Mums med våfflor! Jag tjuvstartade förra helgen för att jag blev så sugen men för den skull hoppar jag inte över morgondagens våfflor:) Kram

  SvaraRadera
 4. Vi hade oxå våffor förra veckan!! Gott gott!!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar våfflor! Happy våffeldagen lite såhär i förväg :=)

  SvaraRadera
 6. Vi åt massor av våfflor idag. Blev lite smet över så får se om det blir lite imorgon... Man kan ju göra dem lite matiga.... om man vill:)

  SvaraRadera
 7. Ärvda recept är bäst! Våfflor gillas av familjen men inte av mig, så det blir inga. De andra bantar medan jag har gett upp och tänker vara lite småtjock ett tag till. Rätt som det är får jag ett ryck och får bort de förargliga kilona runt magen. Men just nu orkar jag inte. Faste det är som sagt inte därför jag inte äter våfflor, haha!

  Solskenskramar till dig, finfina Malin!

  SvaraRadera
 8. Det blir lite extra roligt och gott med recept som är nedärvda.

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.