söndag 10 mars 2013

FLÄSKFILÉ MED MASCARPONE OCH MANGO CHUTNEY



Det här receptet blev jag rekommenderad att laga, och det blev jag så klart nyfiken på. Jag gillar ju gratänger och grytor som är lätta att laga och gärna med lite sting i såsen. Riktigt god var den, en perfekt helgrätt. 

Fläskfilé med mascarpone och mango chutney
2 fläskfilé
250 g mascarponeost
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 röd paprika
salt & peppar

Skär fläskfilén i skivor, salta, peppra och stek dem i smör. 
Lägg över i ugnsfast form.
Vispa samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull och låt allt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Skär paprikan i bitar och lägg över filén i formen. Häll över såsen och ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 40 minuter. 

Jag serverade basmatiris och sallad till gratängen, gottigt!




I dag har jag varit, eller är jag väldigt trött. Var hos vänner i går kväll och det blev sent... Men så trevligt och så god mat vi fick. Vad sägs om heta räkor som försnacks. Har bett om receptet, sååå gott! Sedan hummersallad med sherrydressing, mmmmmm! Fylld oxfilé med fransk potatiskaka och murkelsås. Sedan en dessert med  mango, jordgubbar, mascarpone och savoiardikex. Ingen dålig meny det där alltså. Tack Jenny och Svenne!


I kväll ska vi stoppa korv igen, två olika sorter har vi tänkt oss. Vi gör samma som förra gången plus att vi också ska försöka oss på att göra thaikorv med röd curry, vårlök och kaffirlimeblad. Spännande ska det bli!

Ha en skön söndagskväll kära vänner!

Kram Malin


11 kommentarer:

  1. Så mycket goda smaker och den skulle säkert bli god som vegetarisk också. Kram

    SvaraRadera
  2. Mascarpone har jag faktiskt aldrig använt...jo en gång för länge sen då jag gjorde tiramisu. Men kan tänka mig att det blir krämigt och gott i mat. Och det blir så gott med mango chutney och sambal i.
    Det var en riktig lyxmeny ni bjöds på!!! Mums!!

    SvaraRadera
  3. h ja, det låter onekligen väldigt gott med gratängen, hur skulle det inte kunna bli gott med så många krämigt goda ingredienser.

    Härligt att ni drabbats av korvbaskelusken, vi ser fram mot resultatet. Har lite smaker på G vårt kök, det är alltid lika roligt att smaka när det är klart.

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Men hjälp - jag måste också börja stoppa korv! Jag ligger efter (fast jag veeet att det inte är en tävling)! Jag blir så sugen på stoppning när jag läser hos dig och även hos Håkan och Anki!!!

    Receptet sparar jag i min specialmapp. Jag byter fläsket mot kyckling. Det låter mums med mascarpone i denna rätt! Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag älskar allt med mango chutney i! :-D Garanterat även detta!

    SvaraRadera
  6. Mmm sött i maten det är fint som snus:)

    SvaraRadera
  7. Det är ju så bra med just fläskfilé att man bara drar ihop en sås och gockar ihop. Mango chutney passar så bra till den milda filén. Mascarpone har jag inte testat ännu dock så tack för tipset!

    Hoppas du är piggare idag!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  8. Gillar också allt i en form!! Mascarpone i såsen har jag aldrig testat. Låter krämigt och gott!

    SvaraRadera
  9. De här var ett Emma recept, inte för avancerat men riktigt göttigt!
    Mascarpone i lät ju krämigt och gott.
    Får kanske testas på fredag ;)

    Ha en fin fin vecka!
    Kramen på damen!

    SvaraRadera
  10. TACK så jättemycket för receptet, har gjort den ikväll och det blev supergott!!

    SvaraRadera
  11. Hur blir såsen om den har varit fryst? Någon som testat? Jag tänkte ha med mat till fjällen.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.