fredag 8 mars 2013

PASTA MED SKOGSCHAMPINJONER OCH TRYFFELOLJA



Jag gillar kokböcker och mattidningar. Köper ofta olika mattidningar, som jag flitigt dreglar över tills nästa nummer kommer ut. Kokböcker köps inte lika ofta, men bokrean är alltid ett ypperligt tillfälle att utöka samlingen. 

I år köpte jag bara en, eller hittills har jag bara inhandlat en kokbok. Den jag köpte är jag så nöjd med dessutom, det blev Markus Pasta av Markus Aujalay. Boken är proppfull av smidiga pastarätter för alla tillfällen. Kommer absolut att bli en flitigt använd kokbok, så jag kan verkligen rekommendera den. På Coop Forum fanns den för 99 kr, inga pengar alltså. 


Pasta med skogschampinjoner och tryffelolja
500 g pasta
200 g skogschampinjoner, tunt skivade
4 msk god olivolja
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk bladpersilja, hackad
1 dl parmesanost, färskriven
2.4 msk tryffelolja
salt
svartpeppar

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.
Stek svampen gyllenbrun i olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlöken mot slutet. Häll på grädde och låt koka upp. 
Vänd ner svamp, persilja och ost i den nykokta pastan.
Smaksätt med tryffelolja, salt och peppar.



En underbart god pastarätt, som man dessutom slänger ihop under tiden pastan kokar. Känns otroligt lyxig dessutom, ett glas rött till detta och måltiden är komplett.



Nu får vi lov att jubla lite också, det är ju fredag! Två dagar ledigt och vår i luften. Det spelar ingen roll att det är kallt, våren är här ändå. 

Dessutom är det ju final i Mello i morgon kväll. Vi är bortbjudna till vännerna vi firade in nyåret med. Vi ska umgås, äta, dricka, titta på Mello och spela kort. Ja visst, tjejerna ska slå gubbarna. Trevligt ska det bli! 




Avslutar med en bild på Annies Stuga. Har köpt nya fina, vita utemöbler. Nu väntar jag bara på värmen. Förmiddagarna är riktigt sköna i det här hörnet utanför butiken.  

Öppettiderna för butiken i helgen är
följande:

Fredag kl. 14-18
Lördag kl. 10-15
Söndag kl. 10-15

Välkomna!

Ha en skön helg kära vänner!

//Malin







10 kommentarer:

  1. Så fint du har där utanför din lilla butik :))) tokgillar utemöblerna.
    Trevlig helg till dig också
    Kraaam Liselott

    SvaraRadera
  2. Så fint du har det utanför din lilla butikspärla : ) gahhh önskar jag kunde titta förbi i helgen morr för att det är så långt bort : ( Pastan ser galet god ut! kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Pastan ser så god ut! Annies stuga är så fin! Kram från ett regnigt Amsterdam!

    SvaraRadera
  4. Härlig pasta! Känns bra när det går snabbt men ändå ger en lyxig touch!
    Ha det så skoj ikväll! Själv ska jag försöka hitta en likasinnad som inte vill se det stora spektaklet på tv... :) Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken läcker pasta! Skogschampinjon är så himla mustigt och gott.
    Ha en fin mellolördag!KRAM

    SvaraRadera
  6. Härligt gott. Den där tryffeln, den där tryffeln 'suck*
    lena från make a head food

    SvaraRadera
  7. Visst är det kul med kokböcker jag har några på min önskelista men det blir mest magasin som jag också köper, är nästan beroende! Både mat- och inredningsmagasin!

    Det ser fantastiskt mysigt ut vid din butik!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Vilken spännande pasta rätt har tryffelolja hemma, men har inte använt den ännu, kanske prova den och göra denna rätt:)

    SvaraRadera
  9. Pastan såg jättegod ut!

    SvaraRadera
  10. Gott med vegetarisk pasta! Han kan sin pasta han, Marcus :) Jag köpte ingen rolig kokbok alls på rean i år, tyvärr! Får frossa i fler mattidningar istället :)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.