onsdag 9 januari 2013

LÖVBIFFWOK MED SOCKERÄRTOR


Nu är vardagen här igen, rutiner rutiner. Upp på morgonen, tidigt tidigt, på med kläder, äta gröt, väcka barn, tjata på barn, borsta tänder, tjata tjata och lämna av på fritids. Puh, sedan lite tjata tjata på jobbet också. Vilken tjatkärring jag är, bara att erkänna. 

Rutiner innebär också förbättringar när det gäller matlagningen hemma hos oss. Är jag ledig blir det lite si och så med maten, skulle man kunna tänka vara tvärtom, men icke då. Nu är det matlåda som gäller. Tyvärr har jag ännu inte börjat veckoplanera mina middagar. Får bli nästa års nyårslöfte. 


Lövbiffwok med sockerärtor

500 g lövbiff
1/2 dl japansk soja
1/2 dl honung
3 msk vitvinsvinäger
3 msk hackad ingefära
2 st pressad vitlöksklyfta
2 msk vetemjöl
rapsolja, att steka i
100 gram sockerärtor
2 st salladslökar
1 st röd chilifrukt, skivad (och urkärnad om du vill)
cashewnötter till serveringen

Tillagning
1. Strimla lövbiffen tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden noga i en skål och lägg i strimlorna. Rör runt så att marinaden täcker allt.

2. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja (viktigt att det är riktigt hett!) och släng i sockerärtorna. Låt ärtorna få färg, och lägg dem sedan i en skål.

3. Pannan ska fortfarande vara riktigt het när du skakar av lövbiffen och steker i omgångar. Spara marinaden! Släng med salladslök och chili i varje omgång.

3. När sista omgången är klar, lägg i allt kött och de stekta sockerärtorna igen. Häll på resterande marinad och låt allt puttra in i en minut.

4. Servera direkt med nykokt ris.

Recept: tasteline.com





6 kommentarer:

  1. Jag är en stor fan av asiatisk matlagning. Detta ska testas på direkten.
    Älskar de heta, söta smakerna och krispiga grönsakerna

    SvaraRadera
  2. Toppenfräsch och god mat. Helt i Mannens smak. Kanske ska vara lite snäll och göra något liknande till honom också :-)

    Ha en riktigt skön onsdagskväll!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Ville bara kika in och lämna ett litet fotspår och säga att vi testat göra dadelbollarna efter ditt recept. Smarriga och goda, perfekt efter träningspasset! :) Tack för receptet och vi har skickat det vidare i matbloggosfären. :)

    SvaraRadera
  4. Smarrigt!
    Ja, det är ju nytt för mig att jobba och ha en liten familj. Planering krävs. Försökt mig på en veckomeny som nog får bli en grovplanering i fortsättning. Känner mig lite låst... Man får väl ha mer i kylen att välja på helt enkelt!:)

    SvaraRadera
  5. Godetid Malin vad det ser gott ut gahhhhhhhhhh : ) hoppas att allt är bra annars? kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Mmm, gott! Kan nog lagas med finstrimlad biffstek också!? Jag har en bit i frysen...

    Tjatet känner jag igen. Usch vad trött man blir p sig sjlv! Kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.