fredag 28 december 2012

POLLYKLADDKAKA


Här kommer ett recept till er som känner att ni ätit lite för lite sötsaker i jul. Eller för er som ätit tillräckligt men ändå vill ha mer. Ett recept för alla alltså!

Polly på kladdkakan gör den seg och härlig. Har man tur så blir det dessutom några över i påsen, när man placerat ut de små pucklarna. De tillhör då den som bakat kakan, något ska man få för sitt slit.


Pollykladdkaka
3 ägg
3 dl socker
100 g smör
4 msk kakao
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 påse polly

Gör så här:
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Blanda övriga ingredienser. Behöver ej vispas med elvisp.
3. Tillsätt det avsvalnade smöret. 
4. Smöra en springform med löstagbar botten. Bröa den med antingen skorpmjöl eller kokos. Häll i smeten. Placera ut pollyn på smeten.
5. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Tiden är beroende på ugn, så känn efter under tiden i ugnen så kakan inte blir för torr. Ytterkanten ska vara fast och mitten mer kladdig.
6. Pudra med florsocker och servera med lättvispad grädde eller glass. 



Fredag i dag, men när man är ledig spelar veckodagarna mindre roll. Det enda man ska hålla koll på är soptömning, för det vill man inte missa. 

Har ni vägarna förbi Glommen i dag så har Annies Stuga 
öppet mellan 12-18.

Välkomna! 

7 kommentarer:

  1. Mums! Pollykladdkaka har jag gjort någon gång för länge sedan, men jag minns att den var så god :) Kram

    SvaraRadera
  2. Polly som är så gott! Måste bli super i en kladdkaka. Fast jag gillar bara de ljusa pralinerna.

    Visst är det skönt att vara ledig i mellandagarna!

    Gott nytt år!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Faktiskt kan känna att jag varit väldigt modest när det gäller sötsakerna den här julen. Det får vi råda bot på!
    En påse Polly får det bli, så får vi se om de kommer så långt som till en kladdkaka...

    SvaraRadera
  4. Polly är det godaste jag vet! Så den här kladdkakan hade jag slukat med hull och hår utan att skämmas;)
    God fortsättning!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken deluxevariant på den vanliga kladdkakan :) Låter smarrigt även om det är maken som för det mesta mumsar på Pollysar hos oss... kram och gott nytt år vännen! :)

    SvaraRadera
  6. Pollykladdkaka - OMG!!! Jag älskar Polly, men borde verkligen inte, hrm, ja du vet! Annars blir det mysbyxor hela tiden. Jeansen går knappt att knäppa, hihi!

    Så kul att träffa dig igår! Jag rekommenderar verkligen ALLA att åka till Annies stuga! En så fin butik att man vill bo i den! Hela tiden! Kram!

    SvaraRadera
  7. Ser så gott ut,älskar och äta polly men aldrig använt dem i baket,måste nog testa.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.