Nu är jag galet mätt, mättare än jag varit på väldigt länge. Till och med mättare än jag var förra lördagen i Ystad på matbloggträffen. Vi har i kväll haft besök av mina föräldrar, de var precis lika mätta som jag. Maten uppskattades verkligen, hemmagjorda burgare is da shit!
Kom hem klockan halv fem i dag och satte i gång med Foccacian direkt. Vill helst ha egenbakat bröd till burgaren, gör mycket för helheten tycker jag. Jag använde i dag mina inköp från Ystad i både bröd, burgare och rotfrukter. Dischångsenap i burgaren, vitlöksolja i bröd och rotfrukter. Dessutom använde jag ramslöksoljan att doppa foccacian i när det var nybakat, mmmmm. Det var ett tips från Thomas, vår kock i Ystad. Pantofflesaltet användes i de ugnsbakade rotfrukterna.
Rödbetorna i rotfruktsblandningen fick jag från mamma och pappa, tyvärr färgade de av sig lite mycket på de andra ingredienserna, men gott var det.
Hamburgare
1 kg blandfärs
20 g flingsalt
4 g pepparmix
2 tsk dischångsenap
Blanda samman alla ingredienser och forma till burgare. Stek i grillpanna, antingen helt klara eller sätt in dem i ugnen och låt de bli klara där.
Foccacia (1 bröd)
25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning. Här använde jag vitlöksoljan från Gunnarshögs Gård.
1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke eller en hushållsassistent.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
6. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Vill du ha annat än salt på brödet ska du lägga på det nu också.
8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
Som tillbehör hade vi ugnsbakade rotfrukter, med potatis, palsternacka, rödbetor och lök. Jag smaksatte med vitlöksolja och pantofflesalt. Dessutom bacon, ananas, sallad och dressing. Gott gottigottgott!
Ha en härlig lördagskväll kära vänner!
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaSer jättegott ut! Härligt när man kan använda sig av produkterna vi köpte med, det blir lite annan känsla när man sett var de kommer ifrån. Själv gjorde jag en aioli med bla äppelsenapen och timjanoljan, inte dumt det heller kan jag lova.
SvaraRaderaHemmaburgare är godast! Ramslöksoljan anväder jag till allt nu!!
SvaraRaderaHej fina Malin!
SvaraRaderaÅhh så gott, mums!
Tack för alla recept och inspiration du bjuder på <3
Kram
Mia
Jag bakar också gärna hamburgerbröd, godast så :) Kram
SvaraRaderaSå ljuvligt gott det låter och ser ut. Ramslök-olja låter otroligt gott på foccaccia! Jag får leta upp denna delikatess i någon Göteborgsbutik.
SvaraRaderaKram!
Vad gott med foccaciabröd till hamburgaren. Kul att få användning av sakerna du köpte!!!
SvaraRaderaGott med foccacia till burgaren, smart idé! Burgare är ju alltid gott, går hem hos de flesta. Men den där ananasringen får du behålla för dig själv ;)
SvaraRaderaEn resa som bara fortsätter att inspirera alltså, härligt!
SvaraRaderaHemburgare är så vansinnigt gott, att köpa finns knappast på tapeten i vårt kök längre, då ska det vara en matkris utan dess like:)
Vi hade balsamvinägersprayet på bordet igår när vi hade gäster, du kan tro att det blev uppskattat av både dom och oss. Vilken smart idé och så gott! Nu är det vi som jagar tag i en flaska nästa gång vi är bortbjudna, bra idéer är till för att spridas!
Tack!
Ha en riktigt bra vecka,
kramar
Mmm..gott! Kom och tänka på 80-talet när jag ser ananas på hamburgaren. Var heltokig i det då..:-)
SvaraRadera