söndagen den 9:e september 2012

SNABB-BRÖD MED NÖTTER


Läs snabbt igenom receptet, tvätta händerna, ta på förkläde och kockmössa och sedan är ni klara att börja baka det här brödet. Börjar ni inom fem minuter så är ni klara efter cirka 1 timma och en kvart. Det låter väl som ett bra bröd? 

I dag har jag haft en eftermiddag helt för mig själv, hur konstigt som helst. Med två barn blir det sällan egentid. Jo, i bilen till och från jobbet så klart, men svårt att ägna den tiden åt något jag gillar. Det händer faktiskt väldigt sällan att jag är hemma helt själv, ofta är antingen Ella eller Ludvig hemma och leker med kompisar. 

Så vad hittar jag då på när jag får lite egentid? Jo, jag börjar med allt tråkigt... Det vill säga plockar undan lite, städar lite, lägger in en maskin tvätt alltså allmänt sketatråkiga saker. Men när det är gjort kokar jag mig en kopp te, bryter några bitar finchoklad och sätter mig i soffan och läser. Åh, härliga egentid! Därefter blir det så klart lite bakning. Det här brödet och en plommonkaka. Det receptet får ni i morgon. 

Nu är det dags att hämta upp barnen från kompisar och sedan drar kvällsrutinerna igång som vanligt. Ganska mysigt det också faktiskt.

Snabb-bröd med nötter
2 dl grovt rågmjöl
2 dl rågsikt
1 dl kruskakli
1 dl fiberhavregryn
1/2 dl linfrö
1/2 dl hasselnötter
1/2 dl cashewnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 1/2 dl mild lättyoghurt (valfri funkar)

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Det vill säga allt utan yoghurten. Du kan ta vilka mjölsorter du vill. Håll dig bara till de här ungefärliga mängderna. Rör sedan i yoghurten och blanda väl. Häll degen i en bakpappersbeklädd brödform och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca. 1 timme. 




Ha en riktigt skön söndagskväll och sug ut det sista ur helgen!


13 kommentarer:

  1. Det ser jättegott ut men är tyvärr allergisk mot mötte. Synd eftersom det är gott!!

    SvaraRadera
  2. Nötter ska det ju stå så klart ��

    SvaraRadera
  3. Vilket härligt bröd :)
    Tack för din kommentar nu har jag ändrat lite så det ser bättre ut med ingredienserna:)

    SvaraRadera
  4. åh vilket spännande recept med massa gottesaker i,yummi.tar gärna en skiva eller två :D

    SvaraRadera
  5. Bikarbonatsbröd är verkligen så smidiga att göra! Gjort ett idag som kommer upp i veckan (tror jag). Önskar dig en fin start på veckan min vän, kram!

    SvaraRadera
  6. Jag har en förmåga att börja med det roliga, sköna när huset blir tomt på resten av familjen. Sedan kanske jag gör lite tråkiga saker också. De springer aldrig ifrån en...
    Snabbakade bröd är perfekt. Och de brukar dessutom bli saftiga och goda.

    SvaraRadera
  7. Låter som ett väldigt bra bröd, vi är fantaster av bröd som inte behöver jäsa!

    Låter som en härlig eftermiddag, läsa i fåtöljen är en mycket trevlig syssla, speciellt när det vankas finchoklad!

    Ha en riktigt bra vecka,
    kram

    SvaraRadera
  8. Vilket fint hälsobröd!! Låter mysigt med egentid! Kram

    SvaraRadera
  9. Men du, du borde ju ge ut en kokbok. Det blir väldigt mycket 'skriva av och ut' ;o))) Men härligt...jag gillar dina recept skarpt!!
    Går det framåt med butiken? Med barn är det inte alltid så lätt att hitta det, det vet vi ju.
    Skönt i alla fall att du fick en ensam eftermiddag...det är guld värt :)

    Ha en skön start på veckan!
    Kramar
    Ulrika

    SvaraRadera
  10. Jag menar förstås 'att hitta tid' ;o)))

    SvaraRadera
  11. Underbart bröd! Du är en av de som inspirerat mig att börja baka eget bröd, äntligen! Tack för det, fina Malin!

    Jag minns hur lite egentid jag hade när barnen var små. Som ensam mamma med barnen hos mig på heltid, fick jag ta till sena kvällar och ibland nätter för att ha små stunder för mig själv. Det var tufft, men precis som du gör så läste jag, åt en bit finchoklad, badade men pratade också ostört i telefon. Ja, inte nattetid förstås.

    Numera har jag egentid lite oftare, även om jag sällan är helt ensam hemma. Det är på gott och ont. Jag kan sakna de där stunderna ibland, med middag, kvällsbad och godnattsaga. Det får bli när barnbarnen kommer...

    Titta gärna in hos mig om du har tid och delta i min tävling! Kram!

    SvaraRadera
  12. Bikarbonatsbröd är det bästa! Vad mumsigt med två olika sorters nötter i.

    SvaraRadera
  13. Mera plommon - härligt! Vet inte varför jag har problem med mandelmassa. Det går bra i mazariner men sen tar det stopp. Kanske det här kan bli ett undantag också? Väldigt sugen blir jag i alla fall :-)

    Kram Lotta

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.