Det blir en del plommon för mig just nu. Magen är i toppform med andra ord. Bäst att passa på ändå, nu när vi har så många fina små plommon i vår trädgård.
Den här kakan bakade jag alltså i går på min lilla barnfria tid på eftermiddagen. Kakan var nog snäppet godare än Clafoutisen jag gjorde för några dagar sedan. Jag bara älskar mandelmassa i bakverk, gör dem så saftiga. Lite kul med marmelad i smeten dessutom, svärmors plommonmarmelad från förra året fick det bli.
Plommonkaka
200 g grovriven mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl plommonmarmelad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200°. Mixa mandelmassa, smör och socker. Mixa i ett ägg i taget. Rör ner marmeladen och därefter mjölet blandat med bakpulver. Häll upp smeten i en form. Klyfta plommonnen och stick ner i smeten. Grädda kakan ca 25 min. Låt svalna. Jag serverade kakan tillsammans med vaniljsås.
Recept från Norrmejerier.se
I dag har vi haft sommarvärme i Glommen med omnejd, attans att jag varit på jobbet hela dagen. Kan det vara årtes sista varma dag tro?
Hej Malin!
SvaraRaderaVi har ett Victoria plommonträd, det har också gott om plommon nu och de är såååå goda-, borde prova detta receptet, men någon marmelad har jag ju inte förstås...
Här har också varit jättevarmt idag. Underbart, även om man jobbar inne!
(PS; mitt tips är att du tar bort ordeverifieringen för att visa att man inte är en robot..ofta svårt att se..)
Kram Mariette
Vad roligt med ett plommonbaktips! Det blir sällan jag bakar med plommon. Jag håller med dig om att mandelmassa ger saftigt bak. Jag brukar riva ner mandelmassa i kladdkakor också, poppis här hemma!
SvaraRaderaVi funderar som bäst på vad som ska göras med plommonen vi hade med hem igår. När man inte har egna i en egen trädgård så gäller det att vara väldigt noga innan man bestämmer sej:) Det lutar åt marmelad, just nu iaf...
SvaraRaderaDin kaka ser mycket smarrig ut, gillar när du skriver att den är saftig.
Klart du ska fixa till ett recept till fikahandlaren, det kommer du att klara bra!
Kram
Det ser fantastiskt gott ut! Som vanligt :)
SvaraRaderaJa, mandelmassa är verkligen gott att ha i bakverk. Brukar ge en lite småseg konsistens. Plommonkakan låter jättegod.
SvaraRaderaVilka fina bilder, de är så snygga!
SvaraRaderaMagen är verkligen i trim här med vännen ;)
SvaraRaderaPlommonkaka är gott och din ser riktigt läcker ut. Gott med mandelmassa i också, kram kram!
Mmmm låter supermumsigt måste jag säga. Önskar vi hade fruktträd..ja och en trädgård då också vill säga! ;) Kram Mary
SvaraRaderaSommarvärme i götet också. Jag drog till IKEA... sen kom det lite regn. Konstigt väder! Åskvarmt!
SvaraRaderaSyrran har massor av plommon och får nog åka dit och norpa lite någon dag. Är ju så gott!
Kakan ser mycket god ut och mandelmassa i är verkligen gott! Kram
SvaraRaderaÅhhh vilken vacker kaka Malin. Vi var i Moskva för att min sambo blivit erbjuden jobb på Ikea i Moskva som säkerhetschef. Dock var han bara tjänstledig från sitt jobb inom försvaret. Så därför valde vi att åka tillbaka hem redan efter 16 månader. Men vilket äventyr vi hade : ) Jag skulle inte tveka att åka iväg igen fast då till ett varmare land ; ) burrrrrr ; ) Ha en fin dag finis! kram Sofia
SvaraRaderaVilken finfin kaka!
SvaraRaderaVårt plommonträd har inte börjat ge nån frukt än (förutom ett par enstaka-)- det är bara ett par år gammalt. Men det finns ju massor på Ica;-)
ha en toppdag,
kram!
Vilken vacker kaka! Är själv dålig på att ta hand om våra plommon, skärpning alltså.
SvaraRaderaallt som har mandelmassa blir ju så mycket godare och saftigare så ja tack till en bit
SvaraRaderaDå har jag ett nytt tips för min plommonmarmelad, så fin och låter jättegod!
SvaraRadera