Som jag skrivit innan, så älskar jag bullar! Väljer helst av allt en stor nybakat bulle, framför alla andra bakverk. Därför tycker jag det är spännande att testa på att baka olika slags vetebullar, olika recept på grunddeg och olika fyllningar. Det här receptet hittade jag hos Manuela med den underbara bakbloggen Passion for baking.
Rabarber- och chokladbullar
350 g mjöl
35 g mjölkpulver
35 g socker
1/4 tsk salt
50 g färsk jäst
3 stora ägg + 1 äggula (äggvitan kan du använda för att pensla bullarna)
60 ml ljummet vatten
150 g smör
valfri sylt, jag valde rabarber/jordgubbar
chokladknappar eller krossad choklad
Häll alla torra ingredienser i en hushållsassistent.
Lös upp jästen i ljummet vatten och häll över de torra ingredienserna. Tillsätt äggen.
Låt allt blandas samman i cirka 20 minuter – det är viktigt att det är 20 minuter.
I början kan degen se väldigt lös ut, men ge den 20 minuter så ser du att den blir bra. (Men jag tillsatte faktiskt lite mer mjöl. Testa dig fram är mitt tips, men börja med mängden i receptet.)
Ha maskinen på medelhastighet och ge degen den tiden den behöver
Låt degen jäsa i cirka 45 minuter i rumstemperatur.
Efter 45 minuter är den färdigjäst.
Kavla ut degen och bred på sylt. Strö över lite chokladknappar eller krossad choklad.
Rulla degen och skär den i lagom stora bitar.
Lägg dem på bakplåtsklädd form och låt dem jäsa i cirka 10 minuter til.
Strö några chokladknappar på toppen och pensla med uppvisad äggvita. Grädda dem i 180 grader i varmluft i ca. 15 minuter.
Nästa gång jag bakar dessa ska jag smacka till med ännu mera choklad. Kan inte bli sämre av mer, eller hur?
Den här helgen är jag och barnen själva, Lars är i Milano med jobbet, stackarn... Det blir med andra ord en lugn helg för oss tre. Vi åt hos mor och far i går kväll och i kväll blir det spagetti och köttfärssås, den gjord med grädde. Inget recept för bloggen, men väldigt smaskig!
Sedan soffa, film och gotte resten av kvällen. Tittade på "Laxfiske i Jemen" i går kväll. En skön "feel-good-film" med Ewan McGregor och Emelie Blunt i huvudrollerna. En Lasse Hallström-film, där ett plus var den härliga brittiska accenten hos skådespelarna. Lovely!
åh vad spännande de låter med rabarber,har aldrig testat de men låter somrigt.mums
SvaraRaderaÅh så smarrigt! Det var hel nytt för mig med choklad i.
SvaraRaderaGAHHHHHHHH Malin kram från en gräsänka till här i Hjo synd att vi inte bor närmare varann då hade vi kunnat göra sällskap! : ( Vi måste ses snart så är det bara ; ) kram Sofia
SvaraRaderaLåter oerhört lyckad smakblandning i dom bullarna.
SvaraRaderaHoppas din gräsänkehelg gått bra hitintills och att gympan fixades utan skador:)
Ha en fortsatt skön lördagskväll,
kramar
Manuela rocks och likaså gör Malin, hurra! Dessa bullar säger bara tre ord: oh my God!
SvaraRaderaStackars Lars... det är verkligen SÅ synd om honom som missar dessa smarrigheter! ;)
Kram fina vännen!
Ja, bullar tackar man inte nej till :) Gott! Den filmen har jag också sett och gillade den mycket! Kram
SvaraRadera