tisdag 11 september 2012

GEISHAPANNACOTTA MED GEISHAFLUFF = DUBBEL LYCKA


Tänk att i bland är det bra att misslyckas i köket. Fast bara i bland och bara de gånger man kan använda den misslyckade delen till ett annat ändamål än det som det ursprungligen var tänkt till. De andra gångerna tycker jag så här om GRRRRRRRR...

När man gör fluff så gäller det att grädden inte kokar, för kokar den går den inte att vispas. Kokt grädde däremot funkar utmärkt till pannacotta, som faktiskt betyder kokt grädde på italienska. Ja, så ni förstår nog vart den misslyckade grädden tog vägen. Lite som den fula ankungen. Ful och misslyckad på ett ställe, och fullkomligt avgudad och perfekt på ett annat. 

Geishapannacotta 4 port.
3 dl grädde
200 g geishachoklad
1 1/2 blad gelatinblad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 5 minuter. Koka upp grädden och tillsätt hackad geishachoklad. Rör tills chokladen smält. Krama ur gelatinbladet och tillsätt dem till gräddblandningen och rör tills de smält. Häll i små skålar och ställ kallt i minst tre timmar.

Geishafluff
3 dl grädde
180 geishachoklad

Värm grädden försiktigt, får EJ koka. Hacka chokladen och blanda ner den i grädden. Rör tills allt smält. Ställ kallt i minst sex timmar, gärna över natten. Viska sedan till fluffigt fluff! Receptet räcker till att dekorera 4 pannacottor och fylla en tårta. Fluffet kan även ätas som det är med lite hackad choklad på toppen, antingen geishachoklad eller lite daim.
En efterrätt som gör själen så glad att den gör glädjeskutt i kroppen.


14 kommentarer:

 1. Guuud vad gott, den här ska jag göra på lördag! Tack för tipset = )

  SvaraRadera
 2. a de flesta kastar nog när de misslyckas,man tänker inte just då att man kan göra pannacotta.
  älskar pannacotta så gör de när ja får en orsak till det

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig jämförelse med den fula ankungen, mitt i prick!
  Fluff och pannacotta, det låter ju sagolikt gott...

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Det blev ju lyckat till slut, ändå! Kram

  SvaraRadera
 5. Hej Malin!!

  Låter gott det där:))
  Nu lägger jag till Dig i min blogglista, så jag inte tappar bort Dig;)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Olá, adorei conhecer seu blog, cheio de coisas deliciosas. Adorei as ideias e as receitas, vou fazer o pão NUT, obrigada por compartilhar essas maravilhas.
  Tenha uma ótima semana.
  Anajá

  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig testat att göra fluff med något godis. Såg så enkelt ut när Johanna Westman vispade ihop alla möjliga smaker i något program. Men nu vet jag vad jag ska göra om jag misslyckas :-) Låter mycket gott.

  SvaraRadera
 8. Jag misslyckades varje gång jag gjorde fluff i Kanada, tror helt klart att det var deras grädde som var boven i dramat. Det här blev ju ett riktigt lyckat misslyckande och vad fint det var serverat i kaffekoppar.

  SvaraRadera
 9. Underbart att träffa er i dag!! Puss

  SvaraRadera
 10. Vilket underbart sätt att använda geisha-choklad! Och vilken tur för oss att det blev en ful ankunge som blommade ut i en vacker och god svan!

  SvaraRadera
 11. Jag älskar din jämförelse med den fula ankungen! Helt underbart!

  Jag har aldrig gjort fluff, men måste nog snart prova detta. Om jag inte tar helt fel kommer jag att älska fluff, det är kanske därför jag är lite rädd att göra det... Jag kommer att göra det igen och igen och igen. Kram!

  SvaraRadera
 12. Jag är väldigt svag för gaisha... Mmmmm vilken efterrätt! Hoppas jag får tillfälle snart. Kul servering också :)

  SvaraRadera
 13. Underbart presenterat i en kaffekopp:) Det tipset tar jag med mig nästa gång det vankas liknande dessert:)

  SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.