lördag 15 september 2012

KRÄMIG RISONI MED GRILLAD KYCKLING OCH BACON


Måndag blev till fredag, och då var det helg! Nu lördag och som vanligt har jag fullt upp. Men det är så jag vill ha det, ingen lugn stund här inte. Nu ljuger jag, visst gillar jag lugna stunder också, men att förbereda för fest är bara skojigt. Nu ljög jag igen, inte bara skojigt för att städa är aldrig roligt. Inte ens med bra musik på, som vissa hävdar. Inte ens med ett glas vin och finchoklad som belöning. Nej, bara trist helt enkelt. Ska städa lite lagom och hoppas att inte gästerna tittar in i garderober och under mattor...

I går kväll gjorde jag en rätt med risoni för första gången. Har läst om dessa som pastakorn lite här och där, och blev ju så klart nyfiken. Ser ut som ris men smakar som pasta, tokigt! Gjorde en krämig rätt med parmesan och massa annat gott. Massa gott tillsammans kan inte bli annat än gott. Eller hur?

Krämig risoni med grillad kyckling och bacon

1 grillad kyckling
1 pkt bacon
1 paprika
2 vårlökar
1/2 squash
10 körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger 
5 soltorkade tomater
2 dl parmesanost
3 dl risoni
Jamie Oliver Thyme, lemon and bay salt
svartpeppar

Ta bort kycklingköttet från den grillade kycklingen, skär i mindre bitar. Stek baconet och lägg sedan på hushållspapper. 
Dela paprika, squash och vårlök i mindre bitar och fräs i lite olja. Blanda ner kyckling och bacon med grönsakerna.  
Dela körsbärstomaterna i halvor och fräs den i olja tillsammans med vitlök. Tillsätt sedan balsamvinägern. Låt fräsa några minuter och blanda sedan ner detta med grönsaksblandningen. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser. 
Koka risonin och blanda därefter i den med de övriga ingredienserna. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Blanda ner den rivna parmesanen, rör runt och servera genast. 


I dag öppnar min vän Åsa sin webbutik med barnkläder. Hon har releaseparty i dag, men det hade jag tyvärr inte tid att besöka. Kika in hos ella-k och titta på alla fina kläder. 






9 kommentarer:

  1. Risoni har jag aldrig smakat på. Det blir lite lustigt när man vet att det ska smaka på ett visst sätt men så smakar det något helt annat, alltså ris = pastasmak :-)

    SvaraRadera
  2. älskar risoni men bara gjort soppa på det,ska testa som du gjort.

    SvaraRadera
  3. Det här åker direkt in på favoriterna, vilket härligt recept. Jag älskar risoni, men hittar inte så många recept med risoni.

    SvaraRadera
  4. Låter riktigt gott. Har använt Risoni några gånger men mest i soppa.

    SvaraRadera
  5. Har inte heller ätit risoni tidigare men ser gott ut!
    Jag var tvungen o kika på borsten, visste att den var svensk men inte mer, hihi!

    kram

    SvaraRadera
  6. Risoni är något jag inte testat. Det här ser jättegott ut. Preci som vanligt när man trillar in här:-)

    SvaraRadera
  7. Risoni är något jag inte testat. Det här ser jättegott ut. Preci som vanligt när man trillar in här:-)

    SvaraRadera
  8. Risoni har jag också köpt för att testa... inte blivit av dock. Din rätt ser jättefin ut, söndagskramar till er vännen!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.