Tänker vända på presentationen av vår festmåltid från i går kväll. Alltså börjar jag med desserten.
En pannacotta är ju aldrig fel, eftersom grädde aldrig är eller kommer att bli fel. Att blanda i lite kokosmjölk till detta, kan jag säga, gjorde det inte sämre. För att verkligen toppa det hela, så lades en mojitoinspirerad passionsfrukt- & ananassallad till på toppen. En riktigt fräsch efterrätt, slank lätt ner hur mätta vi än var.
Kokospannacotta med mojitofrukter 4 pers
200 ml kokosmjölk
3 dl grädde
3/4 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker
Frukttopping
1/2 liten färsk ananas
2 passionsfrukter
1 msk rårörssocker
finrivet skal av en lime
1 msk hackad mynta
1/2 dl ljus rom
Häll kokosmjölk, grädde och gelésocker i kastrull. Koka upp och låt koka 1/2 minut.
Ta kastrullen från värmen. Rör ner vaniljsockret. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen för att stelna ca. 3 timmar.
Skär bort rotstock och skal på ananasen. Skär fruktköttet i små tärningar. Blanda med rom, urgröpt passionsfrukt, socker, limeskal och mynta.
Toppa pannacottan med frukterna strax före servering.
Receptet kommer från tidningen Buffé nr 1/2012. Jag tillsatte sprit i form av ljus rom, tyckte det passade utmärkt tillsammans med det övriga ingredienserna.
Havreflarn
75 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
2 msk mjölk
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Kakorna flyter ut så gör små "bollar" av smeten.
Baka i ca. 5 minuter i mitten av ugnen.
Ha nu en underbar söndag!
Pöss
Åh vad tropiskt det låter och ser ju helt fantastiskt ut,ja ja vill ha
SvaraRaderaLjuvligt gott låter detta! Nästa gång vill jag gärna ha en middagsinbjudan ;)
SvaraRaderaÅker rakt in i favoriterna!! Gud vad gott det låter!! Jag som älskar Pannacotta!
SvaraRaderaJodå, det kan vi absolut tänka oss till efterrätt. Röran ovanpå låter så härligt frisk till det lite sötare inunder.
SvaraRaderaJa du, nu är det inte länge kvar tills du landar hos oss. Ser verkligen fram mot det, ska bli så spännande och kul att få ses irl...
Kramar och ha en riktigt bra vecka
Ja det där kan ju inte smaka annat än fantastiskt, mums helt enkelt.
SvaraRaderaMen hjälp vad gott det här verkar vara!
SvaraRaderaEn dessert helt i min smak!
SvaraRaderaÖnskar dig en fin vecka:-)
kram Christin
Det här lät otroligt läckert!
SvaraRaderaBokmärker det här receptet med en gång, verkligen en dessert i min smak!
SvaraRaderaVilken spännande efterrätt:)
SvaraRaderaJag måste verkligen prisa dig för alla goda recept som du levererar. Jätteinspirerande!
SvaraRadera