söndag 16 september 2012

KOKOSPANNACOTTA MED MOJITOANANAS OCH HAVREFLARN


Tänker vända på presentationen av vår festmåltid från i går kväll. Alltså börjar jag med desserten. 

En pannacotta är ju aldrig fel, eftersom grädde aldrig är eller kommer att bli fel. Att blanda i lite kokosmjölk till detta, kan jag säga, gjorde det inte sämre. För att verkligen toppa det hela, så lades en mojitoinspirerad passionsfrukt- & ananassallad till på toppen. En riktigt fräsch efterrätt, slank lätt ner hur mätta vi än var.

Kokospannacotta med mojitofrukter 4 pers
200 ml kokosmjölk
3 dl grädde
3/4 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker

Frukttopping
1/2 liten färsk ananas
2 passionsfrukter
1 msk rårörssocker
finrivet skal av en lime
1 msk hackad mynta
1/2 dl ljus rom

Häll kokosmjölk, grädde och gelésocker i kastrull. Koka upp och låt koka 1/2 minut. 
Ta kastrullen från värmen. Rör ner vaniljsockret. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen för att stelna ca. 3 timmar.
Skär bort rotstock och skal på ananasen. Skär fruktköttet i små tärningar. Blanda med rom, urgröpt passionsfrukt, socker, limeskal och mynta. 
Toppa pannacottan med frukterna strax före servering.

Receptet kommer från tidningen Buffé nr 1/2012. Jag tillsatte sprit i form av ljus rom, tyckte det passade utmärkt tillsammans med det övriga ingredienserna. 

Havreflarn
75 g smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två teskedar. Kakorna flyter ut så gör små "bollar" av smeten.

Baka i ca. 5 minuter i mitten av ugnen.



Ha nu en underbar söndag!
Pöss







11 kommentarer:

  1. Åh vad tropiskt det låter och ser ju helt fantastiskt ut,ja ja vill ha

    SvaraRadera
  2. Ljuvligt gott låter detta! Nästa gång vill jag gärna ha en middagsinbjudan ;)

    SvaraRadera
  3. Åker rakt in i favoriterna!! Gud vad gott det låter!! Jag som älskar Pannacotta!

    SvaraRadera
  4. Jodå, det kan vi absolut tänka oss till efterrätt. Röran ovanpå låter så härligt frisk till det lite sötare inunder.

    Ja du, nu är det inte länge kvar tills du landar hos oss. Ser verkligen fram mot det, ska bli så spännande och kul att få ses irl...

    Kramar och ha en riktigt bra vecka

    SvaraRadera
  5. Ja det där kan ju inte smaka annat än fantastiskt, mums helt enkelt.

    SvaraRadera
  6. Men hjälp vad gott det här verkar vara!

    SvaraRadera
  7. En dessert helt i min smak!

    Önskar dig en fin vecka:-)

    kram Christin

    SvaraRadera
  8. Bokmärker det här receptet med en gång, verkligen en dessert i min smak!

    SvaraRadera
  9. Jag måste verkligen prisa dig för alla goda recept som du levererar. Jätteinspirerande!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.