I dag får det bli ett sparat recept som jag gjorde förra veckan. Detta för att vi i helgen befinner oss i Stockholm.
Vårt besök i Stockholm skulle i sig kunna vara ett helt eget inlägg. Eller till och med en egen blogg. Jag har nu nämligen startat ett eget företag, Annies Stuga - Din livsstilsbutik i Glommen. Ja, så är det faktiskt. Galet, jag vet, men vad vore livet om man inte vågar chansa lite?
Vi har två dagar på Formex, en inredningsmässa i Älvsjö. I dag har vi gått och gått och gått. Det finns ju så mycket fint. Lite har vi bestämt oss för och också beställt. Så nu är det verkligen i gång. Ska även dit i morgon, hann inte med ens hälften i dag.
Vi tänker öppna lagom till jul, eller advent mer bestämt. Så vi har lite att stå i nu i höst, minst sagt. Kommer snart lägga ut lite bilder på vår fina gårdsbutik, men inte riktigt ännu. Nu måste ni alltså planera in ett besök i Glommen i december, glöm inte det!
Tillbaka till receptet nu då. Det här hittade jag hos Helena med bloggen Bara en kaka till. Hennes blogg är en stor inspirationskälla för mig. Rösta gärna på henne i Matbloggspriset, Folkets val. Det har jag gjort!
Köttfärsragu med rödvin och rosmarin (lyxig köttfärssås)
ca 500 g nötfärs
3 vitlöksklyftor
1 lök
1 stjälk selleri
1 morot
ca 0,5 dl olivolja
50 g tomatpuré
3 dl rött vin
10-15 körsbärstomater
1 burk krossade tomater
1 msk balsamvinäger
salt
peppar
ett par kvistar rosmarin
riven parmesanost till servering
Valfri pasta (Jag tog färsk pappardelle)
Hacka lök, vitlök, selleri och morot, och bryn det sedan i olivoljan. Tillsätt nötfärs, tomatpuré, vin, körsbärstomater och tomater på burk, och låt puttra i ca 30 min. Koka pastan när grytan nästan är klar, och blanda sedan samman den med köttfärssåsen. Krydda med salt, peppar och rosmarin, och strö på lite färskriven parmesan precis före servering.
Gjorde vitlöksbröd av överblivet Durumbröd.
Vi bor hos vänner här i Stockholm. Vänner som är väldigt bra på att laga mat. Samma vänner som tidigare i sommar lagade äkta thaimat till oss i Glommen. Så vad tror ni vi får för mat nu? Jo. thaimat så klart. Riktigt bortskämda blir vi.
Fick bubbel när vi kom i går och efter det vårrullar, green curry och en biffrätt. Det var så galet gott! I kväll blir det en oxsvanssoppa och hel fisk med vitlök, ingefära och chili. Sitter med ett glas rödvin och väntar på att maten ska bli klar. Har det med andra ord ganska så bra...
Stort gratis fina Malin till det egna företaget! Önskar dig lycka till! Kram
SvaraRaderaGrattis fina fina Malin YOU GO GIRL : ) kramar i massor en imponerad Sofia
SvaraRaderaMen hallå där! Du är ju i mina hemtrakter, just nu.
SvaraRaderaMen vad jättekul och spännande att starta något eget.Det vill jag verkligen höra mera om. Och se bilder.
Tycker din/vår idé på gruppen för mammor som vill hålla sina 6-7 åringar är jättebra! :-))
Vad kul, grattis! Klart man ska satsa- annars kan man ju aldrig vinna!
SvaraRaderaVad gott det ser ut, Helena är duktig!
Gulliga du! :-) Men vad KUL att du startat eget!! Åh vad härligt, och gårdsbutik med lullull, jag dööör! Hur långt är det från Öland till Glommen? Jag vill komma! Kram!!
SvaraRaderaSpännande, och vi blir så imponerade av människor som vågar ta steget och satsa på sin dröm! Vi håller tummarna, grattar och önskar dej lycka till.
SvaraRaderaHelt körda på geografi dock, och måste googla på Glommen... och inser att vi har ju inte så fasligt extremt långt till trakterna.
Vilken helg ni haft i Sthlm minsann :) Förstår att ni känner er uppassade, härligt vännen!
SvaraRaderaGrattis fina till butiken (men det visste jag ju redan) :) och vi vet ju vart Glommen finns ;)
Kram kram!
Men Grattis, vad kul! Klart man får ta en sväng förbi Glommen i adventstid då! Lycka till med allt!
SvaraRaderaSå roligt med butik!! Lycka till. Den blir säkert minst lika fin som bloggen. Internethandel??? Kram
SvaraRadera