Ja, nu börjar min kropp ställa in sig på grytor och andra hösträtter. Ska försöka ställa om årstidsklockan i kroppen, och återgå till sensommarrätter igen. Vad det nu kan tänkas vara. Får googla på det.
Den här rätten hittade jag inne hos Helena med bloggen Bara en kaka till. En superfin blogg med massa fina bilder, god mat och bra tips på utflyktsmål.
Färsgulsch
500 g nötfärs
2 lökar, gula eller röda
1 röd paprika
1 grön paprika
1 pkt krossade tomater
2 msk tomatpuré
en skvätt kalvfond
1,5 dl vatten
minst 2 tsk paprikapulver (jag tog nog nästan 5 tsk)
salt och vitpeppar
Hacka och fräs lökarna och paprikorna i smör. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Häll i de krossade tomaterna, tomatpurén, vattnet, fonden och kryddorna, och låt koka ihop en stund. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
Serverade gulaschen tillsammans med basmatiris, kokta bönor och italienskt lantbröd. Lite gräddfil på toppen är också mumsigt. Gjorde dubbel sats, vilket genererade i flertalet luncher. Bra, eftersom jag börjar jobba i morgon.
Puh, har förträngt det ett tag, men bara att inse fakta. Väckarklockan kommer att ringa klockan 06.00 i morgon bitti.
Italienskt lantbröd
25 g jäst
6 dl vatten
3 dl durummjöl
8 dl vetemjöl special
4 tsk salt
1 dl olivolja
1 äggvita
4 dl vetemjöl special
Smula ner jästen i en bunke eller hushållsassistent. Värm vattnet fingervarmt, 37 grader, och häll först lite av vattnet i bunken. Rör tills jästen löst sig och arbeta in första mängderna av mjölet, samt resten av vattnet. Låt jäsa i 60 minuter.
Tillsätt salt, olja, äggvita och 4 dl vetemjöl special.
Arbeta degen ordentligt och forma till en stor alt två mindre limpor.
Låt brödet jäsa på plåt i ca. 40 minuter. Skåra brödet med en vass kniv.
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla brödet med vatten. Grädda i 30 minuter.
Ella Bella Bus modellar. |
Så vad jag nu göra min sista semesterdag? Blir väl till att städa lite, plocka lite, baka lite och laga lite mat. Som vilken annan dag som helst alltså.
Ser riktigt gott ut! Nybakat bröd är så gott! Kram
SvaraRaderaSå gott det ser ut, passar bra en så här kulen blåsig dag!
SvaraRaderakram
Så gott med ett nybakat bröd till den goda grytan, allt ser finfint ut!
SvaraRaderaJa det gäller väl snart att ställa om kroppen snart till höstläge, vare sej vi vill eller inte:) Och då passar väl en gryta riktigt bra.
Är det din dotter på bilden? Jättesöt tjej!
SvaraRaderaVad gott med färsgulasch! Jag längtar lite efter höstens grytor, även om det har blivit si och så med sommarmaten för min del det här året. Grillväder har inte direkt infunnit sig här hemma i Sverige!
Kram!
mmmmm,älskar grytor så ser faktiskt fram emot höstkvällar så man kan värma sig,gött.
SvaraRaderade där brödet måste ja testa,ser riktigt gott ut
Färsgulaschen är hyvens! Vad kul att du gillade den. :-) Stor kram!
SvaraRaderaUnderbart! Och vilken söt liten tjej;)
SvaraRaderaGulasch är jättegott och det ska definitivt vara ett gott bröd till att suga upp allt det såsiga med. Vilken lyx med egenbakat!
SvaraRaderaGott med nybakat! Passar även fint t grytan ;) kram!
SvaraRaderaFina Bella Bus : ) klart man måste få drömma om höstiga grytor vädret är ju höstlikt minst sagt : ( Jag har ätit muffins idag på café Njuta i Hjo mums och Chailatte gahhhh love kram Sofia
SvaraRaderaAllt ser smarrigt ut! Gulachen blev jag väldigt sugen på att göra.
SvaraRaderaKram malin
Hej Malin!
SvaraRaderaHoppas allt är bra!
Idag tänkte jag prova ett av dina recept, nämligen den där smördegspizzan, lät spännande och gott!
Kram på dig!
Jaha, är det redan dags att ställa om matklockan, jag hänger visst inte alls med :-) Lyx med gryta och nybakat bröd!
SvaraRaderaGrytor är sååå gott! Smidigt också! Jag ska laga gulasch till helgen har jag tänkt :-) Gott!!!
SvaraRadera