söndag 24 juni 2012

SPAGETTI ARRABIATA


Samma sak varje månad, hela året om. Runt detta datumet ekar kylskåpet tomt. Frukostmat har vi alltid hemma, men råvaror för större måltider än så, kan bli svårt. I frysen finns dock fullt av bullar och kakor, men inte en enda kycklingfilé eller paket köttfärs. Så var så goda alla som vi känner, bjud in oss på mat vettja! 


I kylskåpet i dag fann jag i alla fall fullt tillräckligt med ingredienser för att göra en smakrik Spagetti Arrabiata. Riktigt gott blev det, till och med enligt mina smaklökar som inte tycker om tomater. Kära vänner, jag är på väg att bli vuxen! Kanske ska testa en kopp kaffe för att riktigt chocka smaklökarna. Nej, där går gränsen, så vuxen är jag inte riktigt ännu.


Spagetti Arrabiata
500 g körsbärstomater
400 g hela körsbärstomter i juice på burk
1/2-1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 1/2 msk balsamvinäger
1 msk rörsocker
1 msk tomatpuré
1 st röd chili
några droppar tabasco
Färsk basilika och oregano
Parmesanost
Salt & svartpeppar 


Hacka löken och skiva vitlöken fint. Fräs löken i olja, den ska bara bli lätt genomskinlig. Tillsätt tomater, lagerblad, balsamvinäger, socker, tomatpuré och finhackad chili. Låt detta småputtra på låg värme i ca. 45 min-1 h. Tomaterna ska ha kokat sönder och såsen tjocknat. Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar. Ta kastrullen från plattan och tillsätt hackad basilika och oregano. Blanda ner lite riven parmesan, men spara för att toppa med.

Koka spagetti och häll den i en stor skål. Häll tomatsåsen över pastan och toppa med parmesan och färska örter.


Bon appétit!


Riktigt gott och nyttigt, rena hälsomaten.



6 kommentarer:

  1. Dricker du inte kaffe!! Oj! Det bästa som finns på morgonen enligt mig, jag skulle inte orka med dagen annars;)

    SvaraRadera
  2. det var väl ett absolut godkänt kockande av vad som fanns i kylen, låter riktigt gott.

    SvaraRadera
  3. Tycker du har gjort bra ifrån dig, pastan ser finfin ut. Jag dricker inte heller kaffe ;) så då är det du och jag som på den fronten inte är vuxna!

    SvaraRadera
  4. Aahh... här sitter jag mitt i natten och blir hungrig, den ser gudomlig ut... och jag kan känna smaken... passar mig perfekt.

    Ha det gott!
    lisamaja

    SvaraRadera
  5. ja dricker inte heller kaffe,usch bara doften ger mig huvudvärk.
    men de där klarade du galant,då hade ni något gott i kylen i alla fall.klart godkänt middag

    SvaraRadera
  6. Haha, usch nej, inte kaffe, vad som helst men inte kaffe! Så vuxen tror jag väl aldrig att jag blir (man vet ju aldrig, men det känns väldigt främmande!)Spagetti Arrabiata är verkligen gott, och underskattat i all sin enkelhet - kul att du också gillade den, trots tomaterna ;)

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.