fredag 29 juni 2012

SMÖRDEGSPIZZA MED MOZZARELLA OCH KÖRSBÄRSTOMATER


Nu hemkomna från två dagar i Göteborg. Så galet bra vi haft det. Gårdagens väder var perfekt för Liseberg, och dagens väder perfekt för Universeum. Vi var varken ensamma på Liseberg eller Universeum, men det fungerade faktiskt över förväntan ändå. 


Som tur var, satte jag mig i slänggungan lagom till vi hade pratat om att gå till hotellet, för efter det ville jag inte åka något mer. Fy, vad jag avskyr när det bara gå runt runt runt... Jag åkte den bara för att Ludvig ville åka, och Lars och Ella var i väg på annat. Huvaligen, för slänggungan!


Aldrig mer!
Hade tänkt föreviga allt jag åt på resan, men jag vara för hungrig vid alla tillfällen, så jag glömde helt enkelt.


I kväll blir det smördegspizza till kvällsmat, en riktig favorit.  Frasig smördeg, smält mozzarella, söta körsbärstomater och färsk timjan. Sedan lite olivolja och flingsalt på toppen. Riktigt ljuvliga faktiskt. Har serverat dem som förrätt, vid sittande bord samt som försnacks vid stående bord. Att föredra stående utomhus, för de smular ganska bra. 


Smördegspizza med mozzarella och körsbärstomater 
6 kvadratiska smördegsplattor
2 påsar mozzarella
15 cocktailtomater
Färsk timjan
Flingsalt
Olivolja


Gör så här:
Låt smördegsplattorna halvtina och skär sedan en mindre kvadrat i rutan. Som en ram ungefär. Skär inte för hårt så det går igenom. Ramen kommer sedan lyfta på sig i ugnen och bilda en håla för fyllningen.
Skär mozzarellan i skivor och placera mitt på plattan. Skär sedan cocktailtomaterna i skivor och placera dem på osten. Lägg på färsk timjan efter tycke och smak. Ringla lite olivolja på toppen.
Ställ in i ugnen på 175-200 grader tills ramen runt fyllningen fluffat till sig och fått fin färg. Cirka 15 minuter. 
Strö flingsalt på och ringla lite olivolja över pizzan innan servering. Kan med fördel serveras med lite ruccola på toppen. 
Bör serveras varma direkt från ugnen.


Ha en underbar fredagkväll kära vänner!





8 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Nästa gång får du be mig att åka med dina barn. Jag älskar åkandet men mina barn vill inte... Hittade ni förresten nån bra restaurang? Tur att ni slipper Liseberg ikväll - nu regnar det ordentligt här. Kram!

    SvaraRadera
  2. Så gott och smidigt att göra. Instämmer med dig, det är bäst att äta dessa godsaker utomhus för smördeg smular duktigt.

    Låter som ni hade bra dagar, tänkte faktiskt på den soliga dagen och att nu får Malin perfekt väder på Liseberg, kram!

    SvaraRadera
  3. Ni verkar ha haft det fint i Göteborg! Smördegspizza låter riktigt mums! Kram

    SvaraRadera
  4. Oh, hjälp så gott det ser ut!!! Frestare där...
    Den slänggungan skulle jag ALDRIG åka i......
    visst kan du slänga iväg en och annan fråga, så får vi hoppas att jag kan svara....
    Ha det gott!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  5. Haha! Ååh, slänggungan var kanske inte bästa valet, i alla fall inte att börja med :) Men skönt att ni hade en härlig helg i alla fall! Och smördegspizza är gott och smidigt - mums :D

    SvaraRadera
  6. åh jösses,ja skulle nog svimma i den där gungan.hatar höjder och gillar inte alls då de snurrar.
    men nåt ja gillar är smördeg,så himla gott.brukar lägga i choklad,riven apelsinskal och mandelmassa.mums för själen

    SvaraRadera
  7. Håller fullständigt med, inget kul med karuseller som bara går runt, blir ju alldeles illamående, fniss.

    Guuuuuuuuuuud så himla gott det där ser ut, tack för tipset!!! Jag gillar både smördeg o pizza så det där blir ju perfekt:))

    Ang. din fråga, blusen är köpt på Gina Tricot men tyvärr förra året...

    Stöööööööööööööörsta kraaaaaamen aka

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.