tisdag 1 maj 2012

SEMIFREDDO MED PASSOA OCH PASSIONSFRUKT


Snart är helgen slut för den här gången, och vilken helg det varit. Massa trevligt umgänge och till det god mat och dryck, men bäst av allt måste väl vara vädret. Vilken snackis det varit. I dag är det nog många som lägger sig lite lätt rödbrända, men det är det värt. 

Jag visar idag efterrätten jag bjöd på i lördags, semifreddo med passoa och passionsfrukt. Väldigt frisk i smaken, härligt vårlig!
Lite krossade maränger på toppen gjorde det inte sämre. 


Semifreddo
4 ägg, separerade
1 tsk citronsaft, färskpressad
1 vaniljstång, fröna
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk Passoa (kan uteslutas eller bytas ut mot andra spritsorter)
3 passionsfrukter
maränger

Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med citronsaft och 0,5 dl av sockret. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med vaniljfrön och resterande 1,5 dl socker. Vispa grädden lätt. Rör samman äggulesmeten med den vispade grädden och creme fraichen. Vänd i äggviteskummet och tillsätt passoa. Klä en passande form med plastfolie och häll i smeten. Täck även ovansidan med plastfolie. Låt semifreddon frysa i 4-6 timmar. Lossa glassen genom att ställa formen en kort stund i ett varmt vattenbad. Stjälp upp semifreddon på en tallrik, gröp ur passionsfrukterna och lägg innehållet ovanpå glassen. Krossa valfri mängd maränger och lägg även dessa på glassen och runt om.

Jag har även gjort den här med päronkonjak, vilket också var supergott. I receptet står det ursprungligen att man kan ha i cognac eller whiskey, så det mesta i spritväg funkar nog.



Receptet kommer från Kalasgott.com som tillhör Jennie Benjaminsson. Ni vet hon som kom tvåa i förra årets Sveriges Mästerkock. Hon har nu släppt en kokbok. Jag har inte gjort något från boken ännu, men där finns massa godsaker. 


Men det absolut, utan konkurrens, bästa är att jag är vann en plats på hennes releasefest för kokboken. Förstår ni hur häftigt detta är! Jag och en kompis ska alltså få lite vardagslyx i form av snittar, bubbel och goodiebags, yeah! Är galet glad för detta och ser verkligen fram emot det. Lovar ta smygbilder på alla kändisar och allt gott som kommer serveras. 


8 kommentarer:

  1. Semifreddo helt i min smak! Vad roligt med en releasefest, njut!!

    SvaraRadera
  2. Åh, den där ser jättegod ut!

    SvaraRadera
  3. åh den ser supergod ut.a ja såg ditt namn på hennes lista.
    härligt när man vinner,hoppas du får så kul där

    SvaraRadera
  4. Detta ser så gott ut Malin och så roligt att du kommer att vara på releasen. Har följt hennes blogg och vet att ni kommer att bjudas på mycket gottigheter :) Ge oss en fullständig rapport sen, kram!

    SvaraRadera
  5. Ser riktigt gott ut! Jag hade också turen att vinna biljetter till hennes releasefest, ska bli så himla kul! :-)

    SvaraRadera
  6. Hur många personer är receptet till?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,
      Det beror lite på hur mycket man äter, men räcker minst till 8 personer. Supergod är den!

      Kram

      Radera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.