Jag vet att jag borde lagt ut detta i går, men då hade jag ju annat. Så nu tänker jag i alla fall lägga ut bilder och recept på det vi åt i måndags när vi hade finbesök.
Det blev ju som sagt grille igen, vilket ingen sörjde. Allt drog dock ut lite på tiden för vi var ju tvungna att gå ner till elden en sväng. Bara det skulle kunna bli ett helt blogginlägg. Folk var som tokiga, bilar parkerades hur som helst, var som helst, även utmed den relativt smala vägen genom samhället. Detta medförde ganska mycket trängsel, både bland bilar, cyklar och gående. Galet är ordet!
Väl tillbaka var alla väldigt hungriga och maten lät sig väl smakas.
Jag bjöd på grillad kycklingfile med glaze, baconlindade nötfärsbiffar med färska örter och soltorkade tomater, ugnsrostade potatisar, grekisk sallad och coleslaw. Till det lite nybakat durumbröd, för det är ju så gott!
Till salladen behövs egentligen inget recept, där tar man bara lite olika salladsingredienser, oliver, fetaost, soltorkade tomater, körsbärstomater och rödlök. Jag hällde lite av oljan från de soltorkade tomaterna över salladen, och lite salladskrydda.
Jag tycker det är fint att använda ett stort fat, i stället för en salladsskål. Blir ju så vackert med alla färger.
Nötfärsbiffar
600 g nötfärs
1 ägg
2-3 tsk dijonsenap
2-3 tsk kalvfond
10 soltorkade tomater
1 1/2 dl blandade färska örter (Jag tog basilika, mynta och persilja)
1 vitlöksklyfta
1-2 msk flingsalt
Nymald svartpeppar
1 paket bacon
Blanda alla ingredienser, utan baconet, i en skål. Forma till ganska stora biffar och linda dem med en baconskiva. Bryn dem i smör och stek klart dem i ugnen i 175 grader i ca. 20 minuter.
Coleslaw, 4 pers.
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk fransk senap
1 krm salt
1/4 krm vitpeppar
200g tunt hyvlad vitkål (använd osthyvel)
200 g grovrivna morötter
Blanda crème fraiche med kryddorna och vänd ned grönsakerna.
Receptet kommer från underbara bloggen Remsans bistro.
Glaze
1/2 dl ketchup
1/2 dl soya
1/2 dl honung
1-2 vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
Blanda samman alla ingredienser och pensla på kycklingen under grillningen. Den här glazen är den absolut bästa, det blir såå gott.
Nu sitter jag och blir hungrig, inte så bra så här sent på kvällen. Tur i alla fall att inte bilderna doftar.
Mmmm, tokmums! Älskar den typen av sallad!!! :)
SvaraRaderaSer härligt fräscht och supergott ut... nu blir jag sugen på mat igen... attans!
SvaraRaderaBiffarna ska jag definitivt laga, fast av kalkonfärs då. De ser ju fantastiska ut! Oj, så mumsigt - kan inte vänta på familjens reaktion på dem. Precis sånt min man gillar! Kram!
SvaraRaderaJa, att bli hungrig nu kl 22.18 är ingen hit! Kul att ni gillar det.
SvaraRaderaKram på er och tack för era kommentarer!
Ser fräscht och gott ut! Kram
SvaraRaderaSå gott det ser ut, det är härligt med grillat...
SvaraRaderaHa det bra!
Birgitta :-)
På min blogg har du en award att "hämta"! Kram och tack för den fina vinsten! Jag hämtade igår men har ännu inte hunnit smaka eller pröva formarna.
SvaraRaderaDe där biffarna skulle jag gärna sätta tänderna i! ser vrålgott ut:)
SvaraRaderaSer jättegott ut:)
SvaraRaderaHärligt när grillsäsongen börjar ;)
Trevlig blogg du har med många fina recept.
Psst.. Har en liten utlottning hos mej;)
Ha det bäst i våren :))
Kram
Men HJÄLP va gott det såg ut vännen!!
SvaraRaderaJag vill oxå önska dig en trevlig fredag!!
Kramkram i massor!!
It's mad I say, mad!
SvaraRaderaSå god er middag såg ut, mums för grillat!
ser supergott ut och grillat knäcker faktiskt så mkt att vi själva har grillat 2 ggr o de har inte ens gått en vecka
SvaraRaderaFina grejer. Biffarna och cole slaw ska provas direkt. Vet inte om du dricker vin men vill annars tipsa om en flaska shiraz som finn i det tillfälliga sortimentet nu. Den heter rust en vrede. Underbar doft och mustigt smakrik. Tror den gifter sig fint m biffarna. Kram
SvaraRaderaNämen gud! Det såg ju helt galet gott ut! =O
SvaraRadera