Jag älskar min altan, bara så ni vet. Sitter här nu och bloggar. Innan dess med en kopp te och senaste numret av Allt i hemmet. Solen värmer fortfarande och det känns som mitt i sommaren. Men tänk kära vänner, vi har allt det bästa kvar. Det som man i mitten av sommaren undrar vart det tog vägen.
I går grillade vi här på altanen och då bjöd jag på det här tillbehöret, en sallad med mozzarella och citrondressing. Fräscht och väldigt gott. Till det marinerad fläskfilé och fläsk på grillspett. Satt ute på altanen till efter nio, helt gudomligt!
Grön sallad med mozzarella
1 påse babyspenat
1 broccoli
1 paket sugar snaps
1 påse mozzarella
Pumpakärnor
Flingsalt & nymald svartpeppar
Skölj grönsakerna och lägg ut spenaten på ett stort fint fat. Dela broccolin i små buketter och skär sugar snapsen i två. Fördela över spenaten. "Slit" mozzarellan i mindre bitar och lägg på grönsakerna. Blanda dressingen och häll över allting. Salta och peppra och strö över pumpakärnor.
Citrondressing
1/2 dl olivolja
2 msk citronsaft
1 msk honung
2 tsk salt
Nymald svartpeppar
Blanda samman alla ingredienser och häll över salladen.
Marinad
3 msk olivolja
2 msk kinesisk soja
1 msk honung
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
Blanda alla ingredienser och marinera köttet i detta i minst 1 timme. Ta fram köttet ur kylen i god tid innan grillningen, så det hinner bli rumstempererat.
Underbart!!! Äntligen kom värmen:)
SvaraRaderaMozarella är bara så gott och detta ser ljuvligt ut!
SvaraRaderaVilken härlig sallad!! Och så enkel den verkar! Det gillar vi ;)
SvaraRaderaHa det gott!!
Kraam Sofia
Det skulle sitta bra en dag i värmen!
SvaraRaderaSå gott det låter..
kram
Varmt och skönt. Citrondressingen verkar kanon
SvaraRaderaGod sallad och fatet är vackert!
SvaraRaderaSå fräscht det ser ut!!
SvaraRaderaha en finfin kväll:-)
chokladchokladchoklad, trilla ner i hålet som leder till mitt chokladland! :)
SvaraRaderaAltanliv är det bästa livet! Jag bloggade från min altan nu ikväll och gav mig in runt nio ungefär. Så ljuvligt varmt och skönt det är! MIna hundar njuter också av de långa kvällarna i trädgården. Mozzarella, halloumi, fetost - dessa underbara tillbehör, eller som huvudrätt. Jag kan tänka mig att din sallad passar fint till grillad fisk som lax. Kram!
SvaraRaderaÅh så gott, tack för tips kram
SvaraRadera