söndag 20 maj 2012

CHOKLADMOUSSEFYLLDA CUPCAKES MED VIT CHOKLADFROSTING


I går var en lång dag, en härligt lång dag tillsammans med ett härligt gäng tjejer. Det var nämligen dags för möhippa för Jennie Ivarsson, som ska gifta sig med Martin Kvist den 9 juni i Falkenberg. Inget mer tisslande bakom Jennies rygg och grannarna kan nu återvända ut i sina trädgårdar, utan risk för att försäga sig. 


Dagen började med att den blivande bruden fick åka Corvette en sväng, sedan lite fotbollsträning ledd av en ung hunk. Gillades av alla! Sedan bara det av till Ästad gård, där vi gjorde fångarna på gården. Superkul, trots att mitt lag inte vann... Men visste ni att gäddan kan bli 25 år gammal, kroppen har 206 ben och geten har bara två spenar? Det vet jag nu och kommer aldrig att glömma detta. 
Vätskepaus för blivande bruden Jennie
På gården åt vi också medhavd lunch. Jennies söta grannar dukade upp värsta salladsbuffén, som vi fick plocka vad vi ville av. Supergott alltihop!


Efter diverse tävlingar fick vi slappna av lite, först med kaffe och cupcakes och sedan med karbad. Jag stod ju då för cupcaksen och dagen till ära blev det Leilas Wedding cupcakes. Citronmuffins med mörk chokladmousse och vit chokladfrosting på toppen, inte fel alls faktiskt. 


Lite snacks hann vi också med innan vi styrde bilarna hemåt. Middagen bestod även den av en buffé. Vi hade beställt mat från Ica Skrea Strand, massa gott t.ex. rostbiff, kycklingfilé, potatissallad, tzaziki och sallad till detta. En liten chokladfondant slank också ner. 


Var hemma i Glommen klockan 02.30 och somnade bums. Vilken underbar dag, massa skratt och tjejsnack. Nu ser jag fram emot bröllopet, och att få träffa alla fina tjejer igen. Kram på er!



Ingredienser
3 st ägg 
2 1/2 dl socker 
1 tsk vaniljsocker 
100 g smör 
1 dl mjölk 
3 1/2 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 
1 st citroner (skalet och saften)

Mörk chokladmousse
200 g mörk kvalitetschoklad 
4 st ekologiska äggulor 
2 msk mörkt muscovadosocker 
1 msk varmt kaffe 
2 msk mörk rom (valfritt) 
3 dl vispgrädde 
1 ask färska hallon 


Vit chokladfrosting
300 g vit choklad 
300 g Philadelphiaost 


Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Rör i rivet skal och saft av en citron.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan de fylls med choklad mousse och färska hallon.
Skär av toppen på cupcaksen och gröp ur dem något. Fyll dem till 3/4 med chokladmousse och tryck i ett hallon. Lägg på locket och bred eller spritsa på frostingen.


Mörk chokladmousse
Smält chokladen i ett vattenbad.
Vispa äggulor och muscovadosocker krämigt.
Rör i varmt kaffe och rom, sedan den varma smälta chokladen.
Vänd samman med mycket lättvispad grädde.


Vit chokladfrosting
Smält chokladen i ett vattenbad.
Vispa smält choklad med philadelphiaost till en krämig frosting.


På toppen hade jag sugar paste-blommor, gjorde med utstickare. Går ju bra att garnera hur man vill, så klart!




Måste avsluta med att säga JIPPI, för vädret. Har tillbringat dagen utomhus, närmare bestämt i solsängen på altanen. Lyssnade på Digilistan och läste en bok. Hoppas det håller i sig heeeela veckan. 


9 kommentarer:

  1. åh dem blev ju jättefina blommor.så duktigt gjort och låter som du haft riktigt skoj.älskar såna dagar.ha en fortsatt underbar kväll

    SvaraRadera
  2. Jippi, håller vi med om helt klart!
    Vilken dag ni hade, inte konstigt det sovs gott natten efter:)

    SvaraRadera
  3. O vad härligt med vänner som ska gifta sig!

    SvaraRadera
  4. Vilken fin dag ni hade! Och dina cupcakes ser så goda ut! Kram

    SvaraRadera
  5. Gahhhh ser hur gott ut som helst vilken mysig möhippa det verkar ha varit : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Roligt med möhippa! Hoppas att det blir ett lyckligt äktenskap för dina vänner!!!

    Jag ska göra små små cupcakes till min dotters studentfest. Undrar om jag ska låna ditt recept... Jag ska göra dem pyttesmå men det måste ju gå att fylla dem iaf. Bara lite mindre fyllning ju. Jag ska täcka dem med vit sugar paste och sedan dekorera med rosa hjärtan som jag stansar ut i rosa sugar paste. Hoppas att det blir lika fint som dina här! Kram!

    SvaraRadera
  7. Ser kanon smarrigt ut min vän ;-)
    Kramkram i massor!!

    SvaraRadera
  8. När helst jag känner mig lite okreativ går jag in på din blogg och landar mjukt i skön mat som är det bästa som finns! Tack / Kram Åsa

    SvaraRadera
  9. Ohh, dessa hade jag velat sätta tänderna i... underbar dag ni hade ;) kram!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.