torsdag 12 januari 2012

FYLLD LÖVBIFF MED BACON, LÖK OCH FRANSK SENAP



Ledig dag, smaka på den! Jobbar 75 % och är väldigt nöjd med det. Ludvig uppskattar den här dagen mycket också. Han tittar på tv på morgonen och övergår sedan till att leka med bilar på sitt rum. Jag är fascinerad över hans ensamlek. Det pratas och gapas på rummet, underbart! Han är helt inne i sin billek och verkar inte sakna en kompis att leka med. Hans pappa var visst likadan när han var liten. Men Lars gick ett steg längre, och sa nej till att leka med andra vissa gånger, för att han uppskattade sin ensamlek. Jag däremot var en riktigt kompislektjej, Ella är mer som mig alltså. 


I går kväll åt vi lövbiff här hemma. Fylld lövbiff för att vara exakt. Lövbiffrulladerna fick sedan småkoka länge och blev underbart möra. Lite gräddsås och ugnsbakade rotfrukter på det, så var saken biff. Till och med Ludvig åt maten, Halleluja!



Fylld lövbiff
5 skivor lövbiff
1 pkt bacon
1 gul lök
smör
3 msk fransk senap
salt & peppar
1 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl matlagningsgrädde


Stek löken tillsammans med baconet. Bred fransk senap på varje skiva lövbiff och toppa med bacon/lökblandningen. 
Salta och peppra lite på toppen och rulla ihop till rullader. Fäst med tandpetare, så inte rullen åker upp. Stek rulladerna runt om i smör. Slå på vatten och kalvfond och låt koka i ca 10-15 minuter. Slå på grädden och låt allt småputtra i ca 20-30 minuter. Kan behövas mer grädde eller annan vätska, då lite kokar bort. Men grädde är gott!


Jag serverade detta tillsammans med en sallad och ugnsrostade rotfrukter, gottigt!




5 kommentarer:

  1. Åh gud så smarrigt!!!! Det där blir min och familjens middag i morgon fredag!! Tror alla här hemma också kommer att uppskatta den maten! Tuuusen tack för tipset!!!

    Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  2. Vad kul! Ja, det var riktigt gott.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Ska se om jag kan fixa lövbiff hos slaktarn på lördag för det här vill jag oxå prova på :)

    SvaraRadera
  4. Fylld lövbiff är så gott! För att inte tala om hur gott det är med extra grädde. :-) Min absoluta favoritingrediens! Önskar dig en trevlig helg!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.