tisdag 11 oktober 2011

VANILJCUPCAKES MED POLLYGANACHE






Jag följer en underbar blogg, passion4baking, och där hittade jag basen för den här cupcaksen. Eller inte riktigt, jag lade till lite och drog ifrån lite. På toppen har jag pollyganache, vilket är pollygrädde. Polly som smälts i varm grädde och som sedan får svalna i minst sex timmar innan det vispas fluffigt. Väldigt gott och med en tydlig pollysmak. 


Ingredienser
100g rumsvarmt smör
frön från 1 vaniljstång
150g socker
2 ägg
250g mjöl
2 msk maizenamjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 1/2 dl grädde
2 dl chokladknappar/hackad choklad


Vispa smör, socker och vaniljfrön luftigt, i ca. 5 minuter. Tilsätt sedan äggen ett och ett och vispa i ytterligare 5 minuter. Blanda mjöl, maizena, bikarbonat och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten. Tillsätt sedan grädden och tillsist chokladen. Fyll formar 3/4 fulla och grädda i 200 grader i ca. 20 minuter.


Pollyganache
3 dl grädde
300g pollychoklad


Dela pollyn i småbitar. Koka upp grädden och blanda därefter i pollyn. Låt sedan blandningen svalna i kylskåp i minst 6 timmar. Blandningen kan sedan användas som den är till fyllningar till kakor och tårtor, eller vispas fluffig som grädde. 
Sedan är det bara att spritsa på de avsvalnade cupcaksen. 


Dessa får mina kollegor provsmaka i morgon. Jag vet att det kommer att uppskattas. 



3 kommentarer:

  1. Wow säger jag bara från en som älskar Polly!

    SvaraRadera
  2. Tack för att jag fortfarande räknas till dina närmsta kollegor. Kakan var underbar!

    SvaraRadera
  3. Mwahahaha! Det där lät ju jääääätteäckligt!;)
    Smask! Smask!

    Pöss!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.