onsdag 5 oktober 2011

GI-INSPIRERAD TACOPAJ



I kväll fick det bli tacopaj i Andersson/Kårdahl-hushållet. Eller i alla fall för 2 av 4, Ella körde tacos naturell och Ludvig nachoschips...Suck!


Hittade ett recept på pajdeg helt utan vetemjöl. Inte för att jag är inne i någon GI-period just nu, men ändå. 
Var så sugen på ett glas vin till middagen, eftersom jag är ledig i morgon, men icke då. Bag-in-boxen var slut och en flaska ville jag inte ödsla för endast ett glas vin. Fick bli vatten i stället. 


Ingredienser 
Pajdeg
2 dl havregryn
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl sojamjöl


500 g köttfärs
1/2 lök
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
1 burk kidneybönor
1 burk creme fraiche
2 msk majonäs
8 körsbärstomater
riven ost
salt & peppar


Blanda havregryn, vatten och rapsolja i en skål och låt vila i mnst 15 minuter. Tillsätt sedan sojamjöl, salt och peppar och blanda till en smidig deg. Kavla ut till en platta och lägg i pajform. Förgrädda skalet i ca 10 minuter i 175 grader.


Bryn lök och köttfärs. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt puttra lite. Häll i de sköljde bönorna och vänd runt. 
Fyll pajformen med köttfärsröran. Dela tomaterna och fördela över köttfärsen.
Blanda creme fraiche med majonäs och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över pajen och avsluta med riven ost. 
Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen fått färg. 


Till det här serverades sallad, nachoschips, gräddfil och tacosås. En riktigt lilla-lördag alltså!











2 kommentarer:

  1. nej men, vilket spännande pajbottenrecept! Jag som älskar paj och brukar försöka variera mitt pajskal då och då - får prova det här =D

    SvaraRadera
  2. Mumschigt!

    Vad lyxigt att Ludvig få nachos! Min Yngste son påstår på förskolan att han bara får EN ENDA smörgås att äta - på HELA HELGEN! Stackar... Vi blir väl snart anmälda! ;)

    Pöss!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.