Min söndag bestod av städande, bakande och matlagande. Av det älskar jag två av sakerna, den tredje ett nödvändigt ont. Ja, ni kan nog gissa vilket...
Köpte hem jordnötssmör för några veckor sedan. Detta för att kunna prova att baka dessa nötiga cupcakes. Botten är en chokladcupcakes med hackade jordnötter och i frostingen har man då jordnötssmöret. Inget för nötallergiker alltså.
Ingredienser
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl vaniljyoghurt
2 msk kallt kaffe
3 1/2 dl mjöl
2 tsk kakao
1 nypa salt
100 gr 70% choklad
2 dl hackade jordnötter
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i yoghurten och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål och sikta ner det i smeten. Blanda försiktigt.
5. Hacka chokladen och smält över vattenbad. Blanda ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna halvfulla och strö på lite hackade jordnötter, fyll sedan upp till 2/3 med smet.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Frosting
1 dl mjukt jordnötssmör
150 g färskost
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Mixa allt till en slät kräm och spritsa sedan på den kalla cupcakesen. Strö över lite hackade jordnötter.
Källa: "Piece of cake", Leila Lindholm, Natur & Kultur.
Frostingen låter helt fantastisk, jag älskar jordnötsmör i bakverk. Snygga blev de också - härligt <3
SvaraRaderaNä men de här ser ju inte alls goda o onyttiga ut eller så ;)
SvaraRadera