I går bakade jag och barnen två olika sorters kakor. Ella bakade i från sin bakbok och jag och Ludvig bakade de här muffinen. Stora maffiga saftiga blåbärsmuffins med smuldegscrumble på toppen, mums!
Receptet kommer från A piece of cake, Leila Lindholm, men med några få förändringar.
I kväll bakar jag... Nej, det kan jag inte säga eftersom jag bakar inför tjejfesten på lördag. Men gott blir det!
Ingredienser:
100 g smält smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st apelsin (skalet)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 paket frusna blåbär
Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl strösocker
Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner smält smör, mjölk och rivet apelsinskal. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten. Vänd snabbt ner de frusna blåbären i smeten och fyll 2/3 med smet i formarna. Ställ gärna formarna i en muffinsform, för att hålla formen.
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.
Gott gottigott gott!
Det lät gott!
SvaraRaderaHar helt missat.
Har börjat baka ur One More Slice.
Och väntar på Hello Cupcake!
Pöss!
Åh, jag älskar muffins med crumble på - dels är de lättare att ha med sig än cupcakes och pajer, dels är de mycket godare än muffins utan topping <3 MUMS!
SvaraRadera