söndag 25 september 2011

GRILLAD LAMMFILÈ I SKIVOR


Åh, så gott det här var, och så rätt den här underbara höstkvällen i september. Köpte i somras två skivor lammfilé på Gårdsbutik Thuresson i Bölse. De var marinerade i vitlöksmarinad och fick sakta tina upp under dagen. Sedan gjorde vi klart tillbehören och det absolut sista fick bli att lägga köttet på grillen. Det var verkligen värt priset, som när jag köpte det kändes väldigt dyrt. 


Tillbehören var klyftpotatis, rödvinssås och vitlökssmör. Till potatisen gör jag så att jag smälter smör och blandar med potatisen. Därefter massa flingsalt och in i ugnen på 250 grader tills den är klar. 


Ska visst bli fint väder hela veckan, så kanske det hinns med lite mer grill under dagarna som kommer.


Njut nu av det sista av helgen! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.