tisdag 23 augusti 2011

KLADDMUFFINS MED KLADDIG FYLLNING OCH GRÄDDE



Det här receptet på kladdmuffins innehåller sirap och mörk choklad. Det gör att de blir lite knäckiga och extra goda. Receptet på muffinsen kommer från Leilas Lindholms,a piece of cake. Sedan har jag snöat in på nötkrämsfyllning, så det får det bli i dessa också. Hälten nötkräm hälften philadelpiaost. 


Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja eller rapsolja
1 dl ljus sirap
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk 70% choklad


Sätt ugen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och häll sedan i sirapen och matoljan. Blanda detta med äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och blanda försiktigt ner i smeten. Smält chokladen i vattenbad och blanda i smeten. Fyll formar till 2/3 med smet och grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. De sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna. Fyll med nötkrämsblandningen och toppa med grädde. 


Detta lilla bakverk kommer göra dig lycklig! Bjöd kollegorna på dessa i dag och de var efter det lyckliga hela dagen...De fick dessutom en jordgubbe på toppen, vilket gjorde det hela ännu finare och godare. 



3 kommentarer:

  1. Sitter här i Shanghai och det rinner ur mungiporna. Det är synd jag inte kan baka. Kanske kan jag ge recepten till någon som kan så kan jag äta. För det kan jag. Kram

    SvaraRadera
  2. Du är ju otroligt duktig :) jag blev tipsad om din blogg :) lägger själv upp lite recept på bloggen, något du kanske inte testat ännu? Det där brödet med 3 g jäst gjorde jag mkt för ett tag sen, testade olika sorter osv. Till sist va frysen full o jag fick ge bort bröd hahah.

    SvaraRadera
  3. Hej Malin. Blev tipsad om din blogg idag av Eva-Lena. Oh vilka smarriga bakverk och bröd du gör. Jag kommer lägga mig som följare till din blogg så kanske jag kan bli mer sugen på att baka. Välkommen till min blogg om du har lust, dock ingen matblogg.
    Kram Liselott.

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.