tisdag 2 augusti 2011

COLESLAW



Till kvällsmat i går blev det korvar från Gudmundsgården och till det en hemmagjord coleslaw. 



Ingredienser
7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
1 bit purjolök
1 dl krossad ananas
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk fransk senap
1 1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar


Gör så här
Jag använde en osthyvel för att strimla vitkålen. Det gör det lätt att få den tunt skivad. Man kan också använda en matberedare med den tunnaste skärskivan.
Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skär purjolöken fint och skölj den noga. Låt ananasen rinna av.  


Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med salt och peppar.


Blanda vitkål, morot, lök, ananas och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag. Även nu kan man smaksätta med mer salt, peppar, senap eller majonäs efter tycke och smak. 





1 kommentar:

  1. Coleslaw RULES!
    (Är det töntigt av en 36-åring att uttrycka sig så?)

    Jag vill ha coleslaw till ALLT!!!

    Pöss!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.