måndag 1 augusti 2011

HALLON & BJÖRNBÄRSPAJ MED KOKOS OCH VIT CHOKLAD


Bästa pajen jag ätit på länge faktiskt. Kombinationen hallon/björnbär/kokos/vit choklad fungerar väldigt bra tillsammans. Bären var så stora och fina att det först lockade att äta dem som de var. 

Ingredienser pajdeg

3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 ägg


Fyllning
200 g hallon (färska)
200 g björnbär (färska)
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 ägg
1 dl socker
100 g vit choklad




1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.


2. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° i ca 10 minuter.


3. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna.


4. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.


5. Fördela björnbären och hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk.


6. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på 
250 ° i fyra minuter tills chokladen smält. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås. 


Mumsfilibaba!



1 kommentar:

  1. Marit Törning1 augusti 2011 22:17

    Hej kära kusin! Fin form;) Nu har jag tittat runt på din blogg lite ordentligare, förutaom allt gott är jag imponerad av alla fina bilder! Kram

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.