Bästa pajen jag ätit på länge faktiskt. Kombinationen hallon/björnbär/kokos/vit choklad fungerar väldigt bra tillsammans. Bären var så stora och fina att det först lockade att äta dem som de var.
Ingredienser pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 g smör
1 ägg
Fyllning
200 g hallon (färska)
200 g björnbär (färska)
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 ägg
1 dl socker
100 g vit choklad
1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
2. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° i ca 10 minuter.
3. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna.
4. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
5. Fördela björnbären och hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk.
6. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på
250 ° i fyra minuter tills chokladen smält. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.
Mumsfilibaba!
Hej kära kusin! Fin form;) Nu har jag tittat runt på din blogg lite ordentligare, förutaom allt gott är jag imponerad av alla fina bilder! Kram
SvaraRadera