lördag 16 juli 2011

UGNSBAKAD NYPOTATIS


Knapriga ugnsbakade potatishalvor till en rejäl köttbit, slår det mesta. Jag är till och med så lat att jag köper färdigtvättad nypotatis till detta. Eller, det är inte bara lathet utan det blir faktiskt bättre. Nu tycker jag att den vanliga "smutsiga" potatisen är för stora. Den tvättade jag köpt har varit mindre och jag har inte heller tagit bort något skal, bara sköljt av dem hemma. Alla gör på olika sätt och så här gör jag.


Potatis
Flytande smör
Flingsalt


Skölj potatisen och dela i halvor. Vänd runt potatisen i rikligt med flytande smör. Strö över rejält med flingsalt. Baka i ugnen i 175 grader tills potatisen är mjuk. Det tar minst en och en halv timme, kanske två. När potatisen är mjuk, sätt ugnen på grill och grilla tills potatisen fått fin färg. Vänd runt några gånger. Smaskens!







2 kommentarer:

  1. Ja, det här är gott!
    Det är bäst med den allra första potatisen i juni!
    Så här gör vi:
    "Skala" potatisen, lägg den i långpanna, strö över ströbröd och vänd runt, salta och klicka över smörbitar. När det är färdigt klipper vi persilja över.
    Persilja till detta också... Jag är visst galen i persilja!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.