fredag 8 juli 2011

MARINERADE JORDGUBBAR MED RÅKRÄM




Det här en en frisk och lätt efterrätt, som jag tycker passar utmärkt efter en grillmåltid. Råkrämen smakar som en gräddig vanlijsås, och kan lätt ätas som den är, utan tillbehör, med en stor sked!


Ingredienser
1 liter färska jordgubbar

2 st lime, saft och rivet skal
0,5 dl hackad färsk basilika
0,75 dl 
rörsocker
Råkräm
5 st 
äggulor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
5 dl vispgrädde


Gör så här
1. Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. 
2. Riv limeskalet och blanda det med sockret. Fördela limesockret över jordgubbarna och pressa över limesaften. Hacka och strö över basilikan. Vänd runt och låt det stå och dra i minst 15 minuter.
3. Vispa gulor, socker och vaniljsocker poröst. Vispa grädden lätt och vänd ner den i äggsmeten. 
4. Servera jordgubbarna i glas och toppa med råkräm.




2 kommentarer:

  1. Mmmmm!!! Smakar precis som du beskriver den, frisk och härlig.

    SvaraRadera
  2. Måhåhåh! Mmmm...
    Låter som nåt för mig!
    Detta ska testas!

    Är det INGEN som tycker att bilderna är fint redigerade?
    Jag tycker bilderna är görsnygga!
    Måste vart ett proffs som redigerat dem... ;)

    Kram, kram och tack för fikat!

    Yngste sonen fick visst med sig ett par gummihajar i fickan... Han har lovat honom att lämna tillbaka dem i morgon så jag sätter honom på en buss. Du kan väl vara snäll och gå och möta honom!?

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.