söndag 24 juli 2011

CUPCAKES MED NOUGATFYLLNING OCH BLÅBÄRSFROSTING



I dag åkte vi till skogen med höga förhoppningar och förväntningar  på gula små kantareller... Vi kom hem med 15 stycken av skogens guld. 


Jag och min dotter Ella gav till slut upp och började plocka blåbär i stället. Det fanns det gott om. Dessutom en mängd omogna björnbär, men de fick stanna kvar på buskarna ett tag till. När de väl mognat har jag säkert glömt var de fanns eller att jag över huvud taget skulle plocka dem. 


När vi kom hem påbörjade jag ett litet bak med de blåbär vi fann i skogen. Det fick bli cupcakes, så klart! 


Ingredienser
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 gr smält smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron


ca. 75 gr nougat till fyllningen 


Blåbärsfrosting
60 gr mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft (färskpressad)
100 gr philadelphiaost
blåbär efter tycke och smak


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt och vitt.
3. Smält smöret och häll i mjölken blanda sedan ner det i äggblandningen.
4. Blanda mjöl, salt och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet citronskal och citronsaft.
6. Fyll formar 2/3 fulla och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
7. Skär av toppen på cupcakesen och lägg i en bit mjuk nougat i varje cupcake. Lägg på toppen igen.
8. Blanda samman alla ingredienserna till frostingen och ställ kallt tills cupcakesen kallnat.
9. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med färska blåbär. 




Lycka till!

1 kommentar:

  1. Det är snart dags för oss också att bege oss ut och plocka blåbär! Vi har ett "specialställe" inte långt från sommarstugan.
    Gummistövlar på bara!
    (Livrädd för ormar...)

    Pöss!

    SvaraRadera

Vad kul att du vill lämna en hälsning!
Kram Malin.